Χαιρετισμός του βουλευτή Α' Πειραιά Παναγιώτη Μελά για την ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Παναγιώτης Μελάς, Βουλευτής Α' Πειραιά. Επιστολή.

Προς τη Συντονιστική  Επιτροπή Φορέων Αίγινας κατά  των Ιχθυοκαλλιεργειών

Κυρίες  και κύριοι, Φίλες και φίλοι,

Σας εύχομαι για το νέο έτος χρόνια πολλά  με υγεία και δύναμη.

Λυπάμαι πολύ που, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων την ίδια ώρα στον Πειραιά, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώνετε κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών στο Σαρωνικό.

Προσωπικά, είμαι κάθετα αντίθετος με την απόφαση Υπουργών στις 4/11/2011, που αφορά το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή υλοποιούμενη θα οδηγήσει σε περιβαλλοντική καταστροφή πολλών περιοχών της χώρας μας και ιδιαίτερα της όμορφης τουριστικής περιοχής των νησιών του Σαρωνικού.

Τέτοιες αποφάσεις σήμερα επιβάλλεται να λαμβάνονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το καλό της κάθε τοπικής κοινωνίας και όχι να δημιουργούν νέα, μεγαλύτερα προβλήματα.

Ήμουν και είμαι υπέρ της ανάπτυξης των νησιών μας, αλλά εκείνης της ανάπτυξης που βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και δεν το υποβαθμίζει.

Τις απόψεις μου αυτές  τις έχω εκφράσει και στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας που έγινε στο ξενοδοχείο CARAVEL το Νοέμβριο.

Τόνισα  και τότε ότι οι επενδύσεις στις Υδατοκαλλιέργειες θα πρέπει να γίνουν μετά από μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και με τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Φορέων, έτσι ώστε να μην προκαλέσουν περιβαλλοντικές αλλοιώσεις και τουριστική υποβάθμιση με έντονες οικονομικές επιπτώσεις.

Σε  μια περίοδο που  η χώρα χρειάζεται οικονομική τόνωση και ο τουρισμός είναι η βασική πηγή εσόδων, δεν επιτρέπεται με τίποτα να θίγεται η τουριστική κίνηση - και όχι μόνο - των νησιών του Σαρωνικού από τις Υδατοκαλλιέργειες.

Θα  είμαι πάντα κοντά  σας σε κάθε ενέργεια που αποβλέπει  στο καλό της Αίγινας και γενικά της περιοχής του Σαρωνικού.

Με  ιδιαίτερη εκτίμηση
Παναγιώτης  Μελάς
Βουλευτής Ν.Δ.
Αναπλ.Τομεάρχης  Υγείας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png