Ο Δήμος Αίγινας για το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Δ.Π. "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με ανάμεικτα συναισθήματα διαβάζουμε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κίνηση Ευθύνης».

Ανάμεικτα συναισθήματα, καθότι από τη μία διαπιστώνουμε ανυπόστατες και αστήρικτες καταγγελίες, που αναδεικνύονται σε «κατάλληλο» χρόνο και από την άλλη επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ελάσσων μειοψηφία δεν έχει συνειδητοποιήσει την ευθύνη του ρόλου της Αντιπολίτευσης και επιπλέον δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε η διάθεση, για να δώσουμε την μάχη ταυτόχρονα και σε πολλά μέτωπα, για την διαχείριση των προβλημάτων, που προκύπτουν από την περικοπή των πόρων, από το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο και την σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού.

Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αρχίζει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, με προκατασκευασμένες «έντονες» διαφωνίες που προοιωνίζονται μια σκληρή εσωτερική διαμάχη, με αβέβαιη έκβαση για την αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης με τα φανταστικά «σενάρια», παραπέμπουν σε επιχείρηση της ηθικής απαξίωσης της Δημοτικής Αρχής.

Φοβούμαι ότι δεν το κάνουν από ενδιαφέρον ή ανησυχία για το κοινό καλό, αλλά παρακινούμενοι από ταπεινά προσωπικά ελατήρια.

Τα τόσο ευτελή επιχειρήματα της ανακοίνωσης χρησιμοποιούνται προκειμένου να «κοντύνουν» εκείνους που έδωσαν δύο χρόνια τώρα τον καλύτερό τους εαυτό και που το αμάρτημά τους είναι η επιτυχημένη παρουσία τους στα κοινά και ιδιαίτερα η αποτελεσματικότητά τους σε ζητήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

Το γεγονός της ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ για πρώτη φορά ενοχλεί αφάνταστα τους σεναριογράφους.

    Η υλοποίηση των ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, έργο ΑΝΑΣΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το μέλλον του Τόπου.

    Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ που μέσα από σκληρούς αγώνες διορθώσεων ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

    Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΝΑΔΟΧΟ.

    Η ΠΟΝΤΙΣΗ του 4ου ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ που έγινε την 07/07/2012 και έλυσε δια παντός το πρόβλημα ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ, που τόσο πολύ έχει πλήξει το Νησί μας (2010 Αύγουστος –αποχώρηση χιλιάδων επισκεπτών λόγω έλλειψης ρεύματος για αρκετό χρονικό διάστημα)

    Η θετικότατη εξέλιξη για τον ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ πέρασε επί των ημερών μας από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- και υπογράφεται εντός των ημερών από τον Υπουργό κ. Λιβιεράτο (Υπ. ΥΠΕΚΑ).

    Η αναγνώριση δια ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ της 26ης Ιανουαρίου – ημέρα ορκωμοσίας του Καποδίστρια – ως ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, κατά την 03/01/2012.

    Η σε ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ απονομή της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ για την πλαζ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ (25/5/2013) με τεράστια σημασία για τον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

    Η πρωτοφανής για τα Αιγινήτικα χρονικά παρουσία και φιλοξενία ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ TOUR OPERATORS, κατά την περίοδο της θητείας μας. ΕΙΚΟΣΙ αποστολές ΞΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ.

    Η τεράστια ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ του Τόπου μας, μέσα από οργανωμένα προγράμματα που εντάσσονται στην κατηγορία των ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

    Η μεγάλη ανεπανάληπτη επιτυχία των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ Φιστικιού – ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ και την σπουδαία δουλειά των εθελοντών.



Όλα αυτά βέβαια έχουν «ταρακουνήσει» συγκεκριμένους συμπολίτες μας, επαγγελματίες μυθοπλάστες, που δεν κατανοούν, ή δεν θέλουν να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια καταφεύγουν σε μια αδικαιολόγητη υβρεολογία, για να υπηρετήσουν εκ του ασφαλούς αντιπαλότητες, που δεν έχουν σήμερα θέση στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η τοπική κοινωνία κλείνει τα αυτιά της σ’αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι συμπολίτες μας ξέρουν ότι σήμερα που παλεύουμε, για να σταθεί όρθια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι ώρα ούτε για ιδιοτελείς σκέψεις και πρακτικές, ούτε για εγωισμούς, ούτε για ανυποχώρητες παραταξιακές διαφορές.

Οι συμπολίτες μας θέλουν αιρετούς καθαρούς, έντιμους, έτοιμους να προτάσσουν το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και να αναδείξουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως φορέα παραγωγής πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης, ως φορέα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε σχέση με τα αναφερόμενα τέσσερα «περιστατικά» της ανακοίνωσης της παράταξης «Κίνηση Ευθύνης» γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας:

    Οι «παρεμβάσεις» στην Κολώνα έγιναν χωρίς ενημέρωση του Δημάρχου (εκδόθηκε Δελτίο Τύπου). Ωστόσο δηλώνεται, ότι την ευθύνη διαχείρισης του χώρου έχει το Δασονομείο Αίγινας και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Υπηρεσίες με τις οποίες έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ο Δήμος της Αίγινας δεσμεύθηκε για ουσιαστική βοήθεια – σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές – για την αποκατάσταση της περιοχής. Βεβαίως τα όσα έχουν προηγηθεί με την τσιμεντόστρωση στον Αιγιαλό του Φάρου και την ΠΡΟΣΒΟΛΗ της παραδοσιακής φυσιογνωμίας της παραλίας της Αίγινας αποσιωπούνται.

    Οι φωτιές – κατά την ανακοίνωση – στον Σταθμό Μεταφόρτωσης, θα έπρεπε να «συνετίσουν» τους συντάκτες, οι οποίοι προφανώς ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αφού μας παρέδωσαν έναν Σταθμό χωρίς αδειοδότηση και εμείς πασχίζουμε για να υποστηρίξουμε τον τομέα της Καθαριότητας.

Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε το εντελώς κλασικό «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Και βέβαια αποτελεί ντροπή για τους συντάκτες να επιχειρούν τον ευτελισμό του Αντιδημάρχου, την στιγμή που είναι οι ίδιοι που είχαν δεχθεί φωτιές κατά μήνα και πάλι Μάιο (σύμπτωση άραγε;)

    Το θέμα του κωλύματος υπογραφής του ελεγχόμενου σχεδίου σύμβασης μεταφοράς νερού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει, από την γενικότερη οικονομική θέση του Δήμου, σε συνδυασμό με αγκυλώσεις των σημερινών προβλέψεων της Νομοθεσίας. Ωστόσο και εδώ η ευθύνη της απελθούσας Διοίκησης του Δήμου είναι πολύ μεγάλη, λόγω του τεράστιου ελλείμματος και του υπέρογκου χρέους του Δήμου που παραλάβαμε.

    Όσον αφορά τον τομέα της Υγείας. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος για την υποστήριξη του τομέα οργάνωσης του Κέντρου Υγείας Αίγινας, έχει ξεπεράσει και τα όρια των δυνατοτήτων του Δήμου μας.

- Έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Υγείας

- Έχει στείλει μεγάλο αριθμό εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας, για την
καλύτερη οργάνωση του Κ.Υ. Αίγινας

- Έχει επικοινωνήσει άπειρες φορές εγγράφως και προφορικά με τον Διοικητή
του Τζανείου Νοσοκομείου.

- Έχει συνεργαστεί άριστα με την Διοίκηση του Κέντρου Υγείας

- ‘Έχει διαθέσει για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα οδηγό αυτοκινήτου του

Ασθενοφόρου

- Έχει και πολύ πρόσφατα επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας άμεση
βοήθεια

- Έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία ασφάλισης όλων των πολιτών, για εξυπηρέτηση συμβάντων αεροδιακομιδής, με ελικόπτερο.

- Έχει προτείνει ΨΗΦΙΣΜΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ του Δήμου σε ζητήματα Υγείας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του έκανε μερικώς δεκτό το ΚΕΙΜΕΝΟ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ που «κατέβασε» ο Δήμαρχος.

Δηλαδή αφαίρεσε τις προβλέψεις εκείνες που εάν είχαν ψηφισθεί, σήμερα θα «μιλάγαμε» από καλύτερη θέση.



Αγαπητοί συμπολίτες,

Το ειρωνικό σχόλιο των συντακτών της ανακοίνωσης και η παραίνεση προς τους πολίτες «Ένας χρόνος είναι θα περάσει. Υπομονή.» υποδηλώνει την αγωνία τους να ξαναβρούν το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης, με τους πολίτες.

Απ’ ό,τι φαίνεται ξέχασαν ή θέλουν να μοιάζουν ότι ξέχασαν πού τους έστειλαν οι πολίτες.

Ξέχασαν συμπεριφορές – ιδιαίτερα του στενού περιβάλλοντος της παράταξής τους – που πλήγωσαν ηθικά τους ίδιους.

Ξέχασαν να ερμηνεύσουν σωστά την αποδοκιμασία του κόσμου.

Ίσως να θέλουν να ξεκινήσουν μια πορεία μεταβολής, μια πορεία ανασύστασης της παράταξής τους. Όμως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στερεότυπα, χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μικρό-ίντριγκες.

Μόνο τότε οι πολίτες μπορούν να συγχωρέσουν.

Κι’ αυτό γιατί οι Αιγινήτες δεν περιβάλλουν με ασυλία ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΕΣ συμπεριφορές ανθρώπων που απλώς έχουν το θράσος να επιδίδονται σε αυτές.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους συντάκτες τις ανακοίνωσης ότι η αναφορά τους σε «ανικανότητα, πενία στελεχών, ανούσιων εγωισμών, παρατυπιών ακόμη και παρανομιών» δεν τους εξυπηρετεί στο να αποφύγουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Και βεβαίως δεν μας κάμπτει στην εκτέλεση της εντολής που με πανηγυρικό τρόπο, λάβαμε από τους ίδιους τους συμπολίτες μας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png