Δήμος Αίγινας. "Ο Δρόμος του Αλφάβητου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ημερήσια επίσκεψη στην Αίγινα της διαχρονικής ιστορικής παρουσίας και του πολιτισμού ,πραγματοποίησαν στις  17/10/2014   οι Σύνεδροι του 5ου Φόρουμ που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος στην Ελλάδα από το Σύνδεσμο Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP) του Ιδρύματος Tyre, με τον γενικό τίτλο
 «Ο Δρόμος του Αλφάβητου :Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο»
Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν  στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στις 11-12 Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της UNESCO.
Το Φόρουμ  πλαισιώνεται  από πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς  χώρους στον Πειραιά και στην Αθήνα και μία πολιτιστική κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό (13-18   Οκτωβρίου) με σταθμούς ελληνικά λιμάνια της Μεσογείου στον Αργοσαρωνικό  ( Αίγινα - Υδρα )  με  ιστορικό ενδιαφέρον.
Η  ξενάγηση  έγινε   από τον πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Τάσο Κριεκούκη που συνόδευε  τούς επισήμους που  επισκέφτηκαν  το νησί μας .
Το αποκορύφωμα του Φόρουμ ήταν ένα Gala Dinner (Κυριακή 12 Οκτωβρίου) στο εμβληματικό  Μουσείο της Ακρόπολης, όπου απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα Βραβεία Elissa / Didon σε γυναίκες με δράση στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων και μία Ελληνίδα.
Οι Σύνεδροι  ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στην Αίγινα με ξεναγήσεις στον Ναό της Αφαίας και  στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Ιερού Δελφινίου Απόλλωνα ( Κολόνα ) και είχαν συνάντηση στίς 7 μ.μ.  με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη στο παλαιό Δημαρχείο Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1 )
Ο Δήμαρχος Αίγινας  στην ομιλία του , αφού καλωσόρισε τούς Συνέδρους του Φόρουμ   και τούς ευχαρίστησε για την επιλογή της Αίγινας ως ένα σημαντικό σταθμό  της γνωριμίας  τους με την Ελλάδα  , αναφέρθηκε στην σπουδαία  ιστορική διαδρομή του νησιού  όπως αυτή είναι αποτυπωμένη στα εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικά Μνημεία , αλλά επίσης και  τον ρόλο που είχε η Αίγινα ,  ως πρώτη πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδας , στην διαμόρφωση της πρόσφατης Ελληνικής ιστορίας.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για τη δημιουργική συμμετοχή της Αίγινας σε κοινά προγράμματα  κυρίως σε  τομείς που αφορούν τον πολιτισμό , τον τουρισμό και την διαμόρφωση κλίματος κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων , κρατών  και λαών της Μεσογείου με κοινές ή παράλληλες ιστορικές διαδρομές  .
Στις ξεναγήσεις και στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας , παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Δέδες ,  ο Πρόεδρος Δ.Σ κ. Νίκος Οικονόμου , ο Δημ. Σύμβουλος  και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Γιώργος Μούρτζης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης .
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png