Δήμος Αίγινας. "Επιλεκτική στοχοποίηση και ενοχοποίηση της Αίγινας".

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε τον προβληματισμό του για μια σειρά τελευταίων γεγονότων που εμπεριέχουν στοιχεία επιλεκτικής στοχοποίησης και ενοχοποίησης της Αίγινας.

Οι ενέργειες αυτές χαρακτηρίστηκαν ( και όχι μόνο εκ μέρους του Δήμου ) από επίδειξη υπερβολικού ζήλου εκ μέρους ορισμένων κρατικών υπηρεσιών όπως είναι η Αστυνομία ( τμήμα τροχαίας ) αλλά και εκ μέρους; ορισμένων δημοσιογράφων οι οποίοι στην συνεχή αναζήτηση της είδησης που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και τηλεθεατών για το " νησί της κυβέρνησης " , ανακαλύπτουν , σχολιάζουν και μεγεθύνουν επιλεκτικά , μεμονωμένες περιπτώσεις παρουσιάζοντας αυτές ως τον κανόνα.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ήταν και είναι υπέρ των ελέγχων και μάλιστα των συνεχών και οργανωμένων , χωρίς εξαιρέσεις τόπου η χρόνου , ώστε να τηρείται από όλους και παντού ο νόμος , αυτό όμως δεν δικαιολογεί την δημιουργία εικόνας νησιού " υπό πολιορκία " και μάλιστα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επέλαση για αρκετές μέρες στην Αίγινα μεγάλης αστυνομικής δύναμης και ο έλεγχος με τρία ξεχωριστά " μπλόκα " κάθε δρόμου και παράδρομου του νησιού ώστε να καταγραφούν και να τιμωρηθούν με πρόστιμα όχι μόνο αυτοί που στερούνται διπλώματος οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αλλά και όσοι ( κυρίως επισκέπτες και τουρίστες ) οδηγούν μοτοποδήλατα με μαγιό και σαγιονάρες πηγαίνοντας σε κάποια κοντινή παραλία για το μπάνιο τους.

Αυτό μόνο ώς υπερβολή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι των κρατικών υπηρεσιών που δίδουν τις σχετικές εντολές να αντιλαμβάνονται ότι οι " δυναμικές "  κινήσεις δεν συμβάλλουν τελικά στην επίτευξη του στόχου , που όλοι επιθυμούμε , αλλά μάλλον δημιουργούν πρόσκαιρες εντυπώσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png