Συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης Lishui της Κίνας και του Δήμου της Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στις 1/1/11 υπεγράφη η τελική συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης Lishui της Κίνας και του Δήμου της Αίγινας.

Η συμφωνία λειτούργησε σε επίπεδο φιλίας και συνεργασίας στη βάση των αρχών της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δυο πόλεων ‘κινούνται’ σε επίπεδο τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, επιχειρηματικότητας κλπ.

Τα μέλη της αποστολής, οργανώνοντας τις  πρώτες κινήσεις και πρωτοβουλίες τους, συναντήθηκαν στις 5/11/11, σε προγραμματισμένη βάση με εκπροσώπους του Δήμου Lishui, του τομέα Τουρισμού, του τομέα Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής του Lishui.

Ο Δήμαρχος Αίγινας έθεσε το γενικό πλαίσιο, την πλατφόρμα δηλαδή της αναγκαίας επικοινωνίας και τον τρόπο της οργάνωσης των ειδικών σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου μας κ. Πέτρος Πετρίτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, παρουσίασε το πλάνο της Τουριστικής προβολής του Νησιού μας, τις δυνατότητες που παρέχονται σήμερα για την ανάπτυξη της συνεργασίας σε επίπεδο Τουρισμού και ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Νίκος Γιαννούλης, εστίασε την παρουσίαση των προτάσεών του, σε ζητήματα επιχειρηματικότητας και εμπορίου.

Οι εκπρόσωποι της περιοχής του Lishui κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την οργάνωση της συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τη δρομολόγηση των πρωτοβουλιών τους.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων του Δήμου μας κ Γιώργος Καλοκέντης ανέλαβε την διεκπεραίωση των υπηρεσιακών δεδομένων μεταξύ των δυο πόλεων, για την υποστήριξη της επικοινωνίας των δυο πόλεων.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Lishui κ. Wu Yiping διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να πετύχουμε αποτελέσματα που θα βοηθήσουν και τις δυο πλευρές.

Πρόσθεσε δε, ότι θα κινηθούν σαν Δήμος με αποτελεσματικότητα για να πετύχουν οι στόχοι της συμφωνίας.

Ο Δήμαρχος Αίγινας αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σειράς επαφών με τους εκπροσώπους του Τουριστικού, Εμπορικού & Επιχειρηματικού και Αγροτικού τομέα εξέφρασε την ικανοποίηση και την βεβαιότητα του για την επιτυχία μιας ωφέλιμης και εξυπηρετικής για τις δυο πόλεις συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ. Π.Πετρίτης και ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Ν.Γιαννούλης, θα εκδώσουν εξειδικευμένα δελτία τύπου, για πληρέστερη ενημέρωση, γνωρίζοντας στους πολίτες τις πρώτες και αναγκαίες πρωτοβουλίες τους, αλλά και τις συγκεκριμένες πλέον πρωτοβουλίες των εκπροσώπων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Lishui, στο πλαίσιο της εφαρμογής των πρώτων κινήσεων, για τη δρομολόγηση αμφίδρομων ανταλλαγών.

Ο Δήμος της Αίγινας συμμετέχει στην 14η Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας στο Lishui που ξεκίνησε στις 6/11/11 με έργα-φωτογραφίες που απεικονίζουν τη Τουριστική, την Πολιτιστική πλευρά του Νησιού μας, αλλά και ‘αποδίδουν’ τις φυσικές ομορφιές του Τόπου μας και σε επίπεδο Κοινοτήτων.

Η συμμετοχή του Δήμου μας, με δύο μάλιστα περίπτερα στη Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας, επισημάνθηκε με ενδιαφέρον από τον Δήμαρχο του Lishui κ. Wang Yongkang σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης την Διεθνούς Έκθεσης Φωτογραφίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png