Η συζήτηση για την αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την συζήτηση "Περί αναπροσαρμογής τελών καθαριότητας – φωτισμού", αλλά και των υπολοίπων θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 15ης Νοεμβρίου περιλαμβάνει το ηχητικό αρχείο αυτής της δημοσίευσης. Να σημειώσουμε ότι τελικά η αναπροσαρμογή δεν συγκέντρωσε, ως κανονιστική, τις απαραίτητες 14 ψήφους οπότε και δεν εγκρίθηκε από το Σώμα (και οι δύο προτάσεις). Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Νίκο Οικονόμου το απόγευμα της Τετάρτης, είπε ότι τελικά δεν είναι κανονιστικές οι αποφάσεις. Είναι άγνωστο αν πρέπει να ξαναγίνει ψηφοφορία ή απλά το θέμα εγκρίθηκε (και για ποιες κοινότητες). Για το θέμα αυτό θα έχουμε σύντομα τον κύριο Νίκο Οικονόμου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ηχητικό αρχείο από την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Πάντως,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η πρόταση ή οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην εισήγηση, δέχθηκαν τροποποίηση σε κάποιο σημείο της, ακόμη και την τελευταία στιγμή από τον εισηγητή του θέματος κ. Βαγγέλη Δέδε , γεγονός που σχολιάστηκε από μέλη της διοίκησης (η τροποποίηση σχολιάστηκε στη συνέχεια). Στο συγκεκριμένο θέμα τον λόγο έλαβαν και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας, παρουσιάζοντας τις αυξημένες ανάγκες και τις συνεχείς βλάβες του εξοπλισμού, ενώ αιχμηρή ήταν και η επιστολή της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, που ανέγνωσε στο Σώμα ο κύριος Σκαλτιώτης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ένωσης.

Η συνέχεια της συνεδρίασης παρουσίασε για μία ακόμη φορά κακή εικόνα, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να έχουν σηκωθεί από τις έδρες τους, να έχουν αποχωρήσει ή απλά να βρίσκονται εκτός της αίθουσας, ενώ η συνεδρίαση βρίσκονταν σε εξέλιξη. Πρόκειται για ουσιαστικό ζήτημα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο η διοίκηση, όσο και η κάθε δημοτική παράταξη ξεχωριστά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png