Περιφερειακές Εκλογές 2023

Νικήτας Παπαϊωάννου. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανυπότακτη Αττική, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

nikitas-papaioanou.jpg
Δελτίο Τύπου.

Νικήτας Παπαϊωάννου. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανυπότακτη Αττική, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Γεννήθηκε στην Αυγή Ηλείας (Αμαλιάδα) το 1950. Από μικρή ηλικία έζησε στον Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά. Ως απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Αθηνών, εργάστηκε στο ΟΤΕ στο Τμήμα Πληροφορικής, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2006. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση ως μέλος και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων πληροφορικής ΟΤΕ επί σειρά ετών. Έχει πολιτική δράση ως μέλος της ΚΝΕ, ΚΚΕ, Συνασπισμός, και μετέπειτα της ΛΑΕ έως σήμερα. Την τελευταία δεκαετία ζει μόνιμα στην Αίγινα και δραστηριοποιείται στα δημοτικά πράγματα του νησιού. Επί διετία από την έκδοση της, συνεργάστηκε με την ηλεκτρονική εφημερίδα Aegina΄s Light με ρεπορτάζ από την λειτουργία και δράση του Δημοτικού Συμβούλιου της Αίγινας.

Η περιφερειακή κίνηση «Ανυπότακτη Αττική» ιδρύθηκε το 2019 από ένα πλατύ ρεύμα αγωνιστών και αγωνιστριών στις πόλεις και γειτονιές της Αττικής, με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων στην Περιφέρεια Αττικής, που πλήττονται βάναυσα από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σε κυβερνητικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Παρά τον αποκλεισμό της από τα μεγάλα ΜΜΕ και τους περιορισμένους πόρους, η Ανυπότακτη Αττική πέτυχε την εκλογή και εκπροσώπησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Ανυπότακτη Αττική όλη την προηγούμενη τετραετία πάλεψε με την παρέμβασή της για να μεταφερθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή των πολλών. Των κατοίκων, των κινημάτων, των αγωνιστικών συλλογικοτήτων. Κατήγγειλε και αποκάλυψε εγκληματικές πολιτικές και αποφάσεις που λαμβάνονταν σε κλειστές συνεδριάσεις, στήριξε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κατοίκων. Τα μέλη και οι φίλοι της Ανυπότακτης Αττικής βρέθηκαν σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Πάντοτε με πρόταγμα την ενότητα και τη συσπείρωση των διεκδικήσεων, είχε ζωηρή παρουσία στο Συμβούλιο και στα κινήματα, για την οποία πολλές φορές στοχοποιήθηκε και αντιμετώπισε συλλήψεις και καταστολή.
Με τις παρεμβάσεις της ανέδειξε τις επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης, στις οποίες συνέπραξε ενεργητικά η διοίκηση Πατούλη και σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων της Αττικής. Αναδείξαμε, μεταξύ άλλων:

> Την πλήρη απουσία της Περιφέρειας από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής, διεκδικώντας έμπρακτη στήριξη από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους, πολιτών που αντιμετωπίζουν αποκοπές ρεύματος, πλειστηριασμούς και εξώσεις, τόσο με την παροχή κονδυλίων σε αυτή την κατεύθυνση, όσο και με την νομική τους υποστήριξη.
>Την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων βασικών, ζωτικών αγαθών, αλλά και την ιδιωτικοποίηση / προώθηση ανταποδοτικής λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, αποκλείοντας μεγάλες μερίδες του πληθυσμού από ζωτικές υπηρεσίες με χαράτσια, περικοπές και μαράζωμα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας της αυτοδιοίκησης. Αντισταθήκαμε στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού, αναδείξαμε την επιβολή πολιτικών που προωθούν την παράδοση υπηρεσιών δασοπροστασίας, αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες. >Την προώθηση πολιτικών αξιοποίησης από ιδιώτες των ελεύθερων χώρων της Αττικής, με την παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα των μεγάλων πάρκων της Αττικής και της δυνατότητας άσκησης εμπορικών χρήσεων σε αυτά (Πεδίο του Άρεως, Πάρκο Τρίτση κ.λπ.). Ταυτόχρονα, την εγκατάλειψη των πάρκων και των χώρων περιαστικού πρασίνου, την πλήρη απουσία από τη διεκδίκηση παγίων αιτημάτων των κινημάτων και των κατοίκων της Αττικής για την απαγόρευση περαιτέρω χρήσεων και την προστασία των ελεύθερων, δημόσιων χώρων (Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή).
>Την προώθηση της εμπορικής και τουριστικής υπερεκμετάλλευσης και της εξαφάνισης των ελεύθερων χώρων σε κάθε γωνιά της Αττικής (Ελαιώνας, παραλιακό μέτωπο, Πειραιάς, Πειραϊκή κ.α.), αλλά και της παράδοσης αδόμητων χώρων για χρήσεις που θα προκαλέσουν περιβαλλοντική υποβάθμιση, κυκλοφοριακά προβλήματα και θα χειροτερέψουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων (μεταφορά καζίνο στο Μαρούσι κ.α.). 
>Την καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων με τη συνέχεια του εγκλήματος της Φυλής, τα σχέδια για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Σχιστό, για την προώθηση της καύσης των απορριμμάτων, τον ανύπαρκτο σχεδιασμό
για ανακύκλωση, την κατασκευή και λειτουργία τεράστιων μονάδων με ΣΔΙΤ.
>Την έλλειψη έργου σε κρίσιμους τομείς για το λαό της Αττικής, όπως τα σχεδιασμός για πλημμύρες, χιονοπτώσεις, φυσικές καταστροφές.

Ποιοι είμαστε

>Την έλλειψη σχεδίων πολιτικής προστασίας, με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές την προηγούμενη τετραετία.
>Τη διασπάθιση κονδυλίων με αδιαφανείς διαδικασίες και το ράλλυ των απευθείας αναθέσεων, για να κερδίζουν οι ιδιώτες, αλλά και να στήνονται μηχανισμοί της παράταξης Πατούλη, με σπατάλη τεράστιων πόρων για διαφημιστικές ενέργειες, εκδηλώσεις και άλλα μέσα προβολής της διοίκησης και του Περιφερειάρχη. >Την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με πολλές εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις, με την κάλυψη κενών από συμβασιούχους που βρίσκονται σε ομηρία και με την αδυναμία να ανταποκριθούν, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.
>Την αντιδημοκρατική εκτροπή στην αυτοδιοίκηση με τους νόμους Θεοδωρικάκου – Βορίδη, αλλά και την ιδιαίτερη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου, ακόμα και σήμερα, η διοίκηση, επικαλούμενη την πανδημία (!), λειτουργεί με εξ αποστάσεως συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, κρατώντας κλειστές τις πόρτες του Συμβουλίου για τους πολίτες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png