Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 26ης Φεβρουαρίου 2013.

Με θέμα: "Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας έτους 2013", συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Στη συνεδρίαση προσήλθαν μόνο μέλη από τη διοίκηση του Δήμου, ενώ δεν προσήλθαν οι κύριοι Νίκος Πτερούδης, Τρύφων Γκότσης, Κανελλά Αικατερίνη και Φίλιππος Τζίτζης. Στη συζήτηση για την έγκριση του σχεδίου του προϋπολογισμού, πήραν μέρος οι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης, Νίκος Τζίτζης, Τάσος Κρεούζης και Γιώργος Πούντος, ενώ σύντομη εισήγηση έκανε ο δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης. Να σημειώσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Τρύφωνας Γκότσης δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, καθώς σύμφωνα με επιστολή του δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως, όπως επίσης και ότι δεν ήταν ενήμερος για το φάκελο της εισήγησης, ενώ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Γιαννούλης.



Την εισήγηση της του προϋπολογισμού για το 2013, έκανε ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάσσεται. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του έκανε αναφορά και στο ποσό του 1.850.000 που θα λάβει ο Δήμος Αίγινας από το κράτος για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το θέμα είπε ότι ήδη έχει ανοιχτεί λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση του ποσού (τέλος Μαρτίου). Το ποσό αυτό αναμένεται να καλύψει σχεδόν το σύνολο των οφειλών του Δήμου μέχρι και το 2010. Αναλυτικά η εισήγηση στο video που συνοδεύει το άρθρο. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τέλος για το ίδιο θέμα, μόλις χθες, εκδόθηκε πρόσκληση προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι: "Γνωμοδότηση επί σχεδίου Προϋπολογισμού Δήμου Αίγινας Έτους 2013", ενώ στην πρόκληση η συνεδρίαση έχει χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png