Σύσκεψη φορέων για την πολιτική προστασία του Δήμου Αίγινας.

Σε συνέχεια της χθεσινής δημοσίευσης της σύσκεψη των φορέων του νησιού για την πολιτική προστασία της Αίγινας, η οποία ξεκίνησε με την παραίτηση του κυρίου Ηλία Μπέση, η συνεδρίαση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως από την παράθεση στοιχείων αλλά και των ελλείψεων σε πολλούς νευραλγικούς τομείς. Ένα από τα ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας ο οποίος έκανε αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί στην υπηρεσία η έλλειψη νερού ή σε άλλες περιπτώσεις η χαμηλή πίεση. Ένα σημαντικό κομμάτι της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τα κλαδέματα και τα προβλήματα που δημιουργούν. Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Πέτρος Πετρίτης είπε ότι μετά την απαγγελία κατηγορίας στον κύριο Μπέση για εμπρησμό, στην περιοχή της Σκοτεινής έχει απαγορευθεί η συγκέντρωση κλαδεμάτων. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του κυρίου Πετρίτη, όταν σε μία αποστροφή του λόγου του είπε για τα κλαδέματα: "αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αστυνομεύουμε, να εκπαιδεύουμε τον κόσμο, να του λέμε τι πρέπει να κάνει κι αν μη τι άλλο τι να κάνουμε; ας τα φάει. Δηλαδή αυτό που λέμε τι να να κάνουμε να τα φάμε; Ναι να τα κομποστοποιήσεις, να τα κάψεις, να τα διαχειριστείς μόνος σου, όσο μπορείς για να μειώσεις το μέγεθος."


Ο κύρος Πετρίτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: "Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που έχουμε φτάσει, ενδεχομένως να χρειαστεί και η ανοχή των φορέων στα πλαίσια που μπορούνε, σε πιθανές ριζοσπαστικές λύσεις", χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιους φορείς αναφέρεται και ποιες είναι οι ριζοσπαστικές λύσεις. Να σημειώσουμε ότι παρόμοια αναφορά έκανε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης στο τέλος της σύσκεψης, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία. Διαβάστε περισσότερα...

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία τόσο με την Πυροσβεστικό Σταθμό όσο και το Δήμο, ενώ τόνισε ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες για την περίοδο αποψιλώσεις. Ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αίγινας σημείωσε ότι η υπηρεσία που εκπροσωπεί είναι έτοιμη για έκτακτα περιστατικά, αλλά τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης εθελοντών σε μία ενδεχόμενη κρίση στη θάλασσα μεγάλης έκτασης. Ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κάποια σχετική άσκηση, ενώ ζήτησε να δημιουργεί μία λίστα κινητών τηλεφώνων με όλους του αρμόδιους προκειμένου να υπάρχει μία άμεση επικοινωνία. Από τον εκπρόσωπο της ομάδας αδειχούχων ραδιοερασιτεχνών Αίγινας τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχουν ασκήσεις ετοιμότητας, καθώς και ο κορυφαίος ρόλος των επικοινωνιών σε μία κρίση.

Σημαντικές επίσης οι τοποθετήσης του  Δασονομείου και της υπηρεσίας Θηροφυλακής, ενώ τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι του Σώματος Προσκόπων Αίγινας. Ο κύριος Νίκος Οικονόμου έκανε αναφορά σε ένα πρόγραμμα που συμμετέχει η Αίγινα. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png