Κατεπείγουσα συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής για τις απευθείας αναθέσεις, αλλά χωρίς απάντηση στο "Ποιος φταίει".

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Η συνεδρίαση έγινε μέσα στο κλίμα των πρόσφατων εξελίξεων στη μεταφορά του νερού στην Αίγινα και αρχικά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ανάμεσα σε όλα θα υπήρξε έστω ένας σύντομος καταμερισμός ευθυνών για την ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού. Στην παρέμβαση του κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αίγινας είπε ότι αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση του νησιού, απέφυγε όμως να απαντήσει στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κυρίου Παναγιώτη Μουτσάτσου "Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση". Ο κύριος Σακκιώτης πρότεινε να συνεχιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του κυρίου Μουτσάτσου.


Ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Νεκτάριος Κουκούλης απάντησε ότι "δεν μπορώ να ξέρω ποιος φταίει", μόνο στο τέλος της συνεδρίασης είπε ότι αν και δεν έχει γίνει αντιληπτό τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έχουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης και όλης αυτής της υπόθεσης "στις πλάτες τους". Το κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτρόπου του Δ. Πειραιά, προκειμένου να εγκριθούν οι αναγκαίες αναθέσεις για τη μεταφορά νερού, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός στις 28 Αυγούστου.  Το πρώτο θέμα ήταν η ανάκληση αποφάσεων προηγούμενων αναθέσεων, το δεύτερο η έγκριση των προδιαγραφών αυτών των μελετών, η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την πρόσκληση των εκπροσώπων των εταιριών που μεταφέρουν νερό και οι απευθείας αναθέσεις μεταφοράς των κυβικών που θα χρειαστούν μέχρι την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Τα θέματα εγκρίθηκαν.

Για το άρθρο λάβαμε διευκρινιστική δήλωση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Νεκτάριου Κουκούλη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png