Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 28ης Μαρτίου 2014. Διεξαγωγή ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών για τη μεταφορά νερού.

Με δύο ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Οι διαγωνισμοί αφορούσαν τις οικονομικές προσφορές για τη μεταφορά νερού στις περιοχές: Αίγινα και την Πέρδικα, καθώς και το Βαθύ, την Κυψέλη και το Μεσαγρό με υδροφόρα πλοία και την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου. Αναφορικά με τις συμμετοχές των εταιριών δεν υπήρξε κάποια αλλαγή και έτσι συμμετείχαν οι ίδιες εταιρείες που μεταφέρουν νερό με υδροφόρα πλοία στην Αίγινα.

Από τον έλεγχο που έκαναν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας διαπιστώθηκε ότι οι φάκελοι των προσφορών των δύο εταιρειών πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού. Για τη μεταφορά νερού που αφορά την περιοχή Αίγινα - Πέρδικα η αρχική τιμή της προφοράς από την εταιρία που εκπροσωπεί ο κύριος Ηλιακίδης ήταν 1.97 ευρώ, τιμή που δεν περιλαμβάνει την αξία του ΦΠΑ και όλα τα πρόσθετα τέλη που υπάρχουν ή ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.

Μετά από διαπραγματεύσεις η τιμή μεταφορά για τις παραπάνω περιοχές έπεσε στο 1.96 ευρώ, με κύριο επιχείρημα κάποια ενδεχόμενη απόρριψη από το Ελεγκτικό Συμβούλιο λόγω του ότι η τιμή ήταν η ίδια με αυτή που πρότεινε η μελέτη. Για τις περιοχές Βαθύ, την Κυψέλη και το Μεσαγρό προσφορά υπέβαλε η εταιρία που εκπροσωπεί ο κύριος Λεβεντάκης, τιμή χαμηλότερη από αυτή που πρότεινε η μελέτη, δηλαδή 1.92 ευρώ (η τιμή της μελέτης ήταν 1.94 ευρώ) τιμή που δεν περιλαμβάνει την αξία του ΦΠΑ και όλα τα πρόσθετα τέλη που υπάρχουν ή ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον. Τέλος, η εταιρία του κυρίου Λεβεντάκη αναμένεται τον Ιούνιο να δρομολογήσει ένα καινούργιο πλοίο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 2.600 κυβικών.

Τις επόμενες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου να για την κατακύρωση των διαγωνισμών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png