Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αίγινας 11ης Νοεμβρίου 2014.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αίγινας με τη νέα σύνθεσή της, συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό. Τα δύο κύρια στοιχεία που χαρακτήρισαν αυτή την πρώτη, "αναγνωριστική", συνεδρίαση ήταν από τη μία η πρόθεση των μελών της να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους και να συμμετέχουν στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωμοδοτώντας πάνω στα γνωστά προβλήματα του νησιού και από την άλλη οι δηλώσεις των κυρίων Μούρτζη και Δέδε σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου. Ο Δήμαρχος Αίγινας και ο αρμόδιος για οικονομικά θέματα αντιδήμαρχος δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την μικρή εισροή πόρων στο ταμείο του Δήμου από τη μία και τις υψηλές ταμειακές υποχρεώσεις του από την άλλη.

"Έχουμε πρόβλημα, πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα εισπραξιμότητας. Αυτή τη στιγμή μας χρωστάνε περίπου δυόμιση με τρία εκατομμύρια", τόνισε ο κύριος Δέδες μιλώντας για τον φετινό προϋπολογισμό. "Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς έσοδα" είπε, ενώ χαρακτήρισε τον φετινό προϋπολογισμό "σφιχτό", ο οποίος είναι μικρότερος κατά ένα εκατομμύριο λιγότερο από πέρυσι. Πρόσθεσε πως ότι είναι να γίνει στο δήμο, θα γίνει με χρήματα του δήμου, καθώς οι πόροι από την κεντρική διοίκηση έχουν μειωθεί.

"Ο δήμος μας αδυνατεί να καταρτίσει προϋπολογισμό. Όσοι ξέρουν από οικονομικά, καταλαβαίνουν ότι αυτό δηλώνει ότι ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει", είπε ο κύριος Μούρτζης και περιέγραψε τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κατάρτιση του προϋπολογισμού "βάσει των εισπραχθέντων". Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του ο κύριος Μούρτζης είπε μεταξύ άλλων ότι: "Φτάσαμε σε σημείο ο δήμος να μην μπορεί να αγοράσει ούτε λάμπες, και μιλάω για τώρα δεν μιλάω για χθες, φτάσαμε σε σημείο τα απορριμματοφόρα του δήμου να μην έχουν πετρέλαιο να πάνε στην Αθήνα", παραθέτοντας παράλληλα στοιχεία για τη μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων.

Μάλιστα παρέθεσε, ως χαρακτηριστική, την πιθανότητα ο δήμος με δικά του έξοδα να πρέπει να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και μάλιστα σύντομα. Ο κύριος Μούρτζης διάβασε το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα σταλεί στην Περιφέρεια, ενώ ο κύριος Δέδες το σχέδιο του προϋπολογισμού. Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννήτσαρης. Και ο ίδιος αναφέρθηκε στην κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να είναι προσεκτικοί στον τρόπο που αποθέτουν τα απορρίμματα και αναφέρθηκε στη λειτουργία της μονάδας συμπίεσης στη Σκοτεινή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png