Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 30ης Ιανουαρίου 2015.

Με την αίτηση του πρώην δημάρχου κυρίου Σάκη Σακκιώτη για την παρουσία της δικηγόρου του δήμου κατά τη δικάσιμο της 4ης Φεβρουαρίου για το ζήτημα της παραλίας της Κολόνας, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή. Το θέμα που ήρθε στην επιτροπή με τη μορφή του κατεπείγοντος πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κύριος Νίκος Πτερούδης ψήφισε όχι. Ακολούθησε η έγκριση ανάκλησης πιστώσεων προϋπολογισμού 2014 και η ενημέρωση από τον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κύριο Βαγγέλη Στενάκη. Στη συνέχεια η συζήτηση για την έγκριση τριών απευθείας αναθέσεων από το δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη προς ισάριθμες χωματουργικές εταιρίες, που είχαν λάβει μέρος σε επείγουσες εργασίες καθαρισμού σε ρέματα και το ΕΠΑΛ Αίγινας την περίοδο 8 Δεκεμβρίου, καθώς και 11 και 12 Δεκεμβρίου 2014 οπότε και περιοχές του νησιού επλήγησαν από βροχοπτώσεις. Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς ζήτησε σαφέστερη περιγραφή των εργασιών στα συνοδευτικά έγγραφα.

 Επίσης συζητήθηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης που συντάχθηκε για την προμήθεια τροφίμων του Δημοτικού Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού, με έμφαση στην ποιότητα συγκεκριμένου είδους, που κατά την προηγούμενη περίοδο είχαν παρουσιαστεί προβλήματα. Το τελευταίο θέμα αφορούσε την δωρεάν πρόσβαση μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Αίγινας στο λεγόμενο “Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο”. Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε στην επιτροπή ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κύριος Νίκος Οικονόμου πρόκειται για χορηγία της εταιρίας “ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ" με 100 άδειες χρήσης που θα διατεθούν στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αίγινας με κοινωνικά κριτήρια. Το “Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο” αφορά βιντεομαθήματα. Τα παραπάνω θέματα πέρασαν ομόφωνα.

Να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά η σημαντικότερη επιτροπή του Δήμου, αναγκάστηκε να συνεδριάσει σε χώρο που δεν ενδείκνυται για τη λειτουργία της, ενώ εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για το δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεών της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png