Δήμος Αίγινας. Επιτροπή Παιδείας. Υποβιβασμός του νηπιαγωγείου των Αγίων Ασωμάτων.

Δήμος Αίγινας. Επιτροπή Παιδείας. Δελτίο Τύπου.
Πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια της Διεύθυνσης  Π.Ε  να  συνεχίσει  την καταστροφική πολιτική των  υποβιβασμών σχολείων . Φαίνεται  ότι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής  έχει γίνει  ιερός κανόνας  για ορισμένους  παράγοντες της διοίκησης  , κανόνας  που εφαρμόζεται  με την κάλυψη γραφειοκρατικών σχημάτων ότι  οι νόμοι που επιβάλλουν τέτοιες επιλογές εξακολουθούν να υπάρχουν.

Έτσι μετά το νηπιαγωγείο των Αγίων Αίγινας που έκλεισε και σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής Αργοσαρωνικού που υποβιβάστηκαν  στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Π.Ε Πειραιά μπαίνει και το νηπιαγωγείο των Ασωμάτων με την κατάργηση της μιας από τις δυο οργανικές θέσεις νηπιαγωγών. Η μείωση της οργανικότητας του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου θα σημάνει  διαρροή  μαθητικού δυναμικού προς τα κεντρικά νηπιαγωγεία του νησιού και πιθανόν να έχει αρνητικές συνέπειες και για τη στελέχωση σε μαθητικό δυναμικό και για το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Ζητάμε :
1. Από τον Διευθυντή Π.Ε Πειραιά να μην προχωρήσει σε μια ακόμη στην υποβάθμιση της οργανικότητας του σχολείου κατά μία θέση. Ζητάμε ν΄ ανακαλέσει και τις υπόλοιπους υποβιβασμούς σχολείων της περιοχής.
2. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να  ανακαλέσει τις καταστροφικές επιλογές της Διεύθυνσης Π.Ε Πειραιά, και
3. Ν΄ αναβαθμίσει το ρόλο των Επιτροπών  Παιδείας όσον αφορά το καθεστώς μεταβολών  οργανικότητας των σχολείων και των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων. Από εισηγητικό – συμβουλευτικό ρόλο που έχει σήμερα ν’ αποκτήσει αποφασιστικό και οποιαδήποτε μεταβολή να προέρχεται μετά από σύμφωνη γνώμη της.

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png