Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας 24ης Μαρτίου 2015.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας, η οποία ξεκίνησε με τη διεξαγωγή του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες πρόσφορες για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών διακίνησης επιστολικής αλληλογραφίας και λογαριασμών ύδρευσης του Δήμου για το έτος 2015 - 2016. Στο διαγωνισμό προσήλθαν τα ΕΛΤΑ την προσφορά των οποίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες την χαρακτήρισε πολύ καλή. Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί της ύδρευσης υπολογίζονται περίπου στους 73.750 το χρόνο, με 0,57 ευρώ ανά φάκελο, ενώ η διακίνησή τους μετά την έκδοση θα γίνεται σε περίοδο πέντε ημερών.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο κύριος Δέδες ζήτησε από τον διευθυντή των τοπικών ΕΛΤΑ να υπάρχει μία καλύτερη συνεργασία προκειμένου η διακίνηση να γίνεται ταχύτερα, καθώς όπως είχε διαπιστωθεί μία προηγούμενη παρτίδα λογαριασμών καθυστέρησε δύο εβδομάδες, όπως διαπιστώθηκε αργότερα λόγω της καθυστερημένης κατάθεσης της ποσότητας από αρμόδιο του Δήμου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης των στελεχών των ΕΛΤΑ συζητήθηκε μια πρώτη προσέγγιση της χρήσης τηλεματικής στην καταμέτρηση των λογαριασμών και την παροχή ενός συνολικού κύκλου εργασιών, από την εκτύπωση, την εμφακέλωση, μέχρι και την αποστολή. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρουσιάζει πολλαπλά πλεονεκτήματα και αναμένεται να υπάρχει προσφορά των ΕΛΤΑ προς το Δήμο Αίγινας σύντομα. Ο σημερινός διαγωνισμός έκλεισε με την προσφορά από τα ΕΛΤΑ 2.000 προτεινομένων φακέλων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου, μία προσφορά που μεταφράζεται σε κέρδος άνω των 3.000 ευρώ. Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής συζήτησαν επίσης τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης: Διαβάστε περισσότερα...

Εντολή προς τη Δικηγόρο του Δήμου για την υπεράσπιση των κ.κ Ηλία Μπέση του Παύλου και Σωτηρίου Μαλτέζου του Σώζοντα, μετά από τις υπ αριθ. Πρωτ. 2697/06-03-2015 και 241/09-01-2015 αιτήσεις τους, ενωπίω του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αίγινας κατά την δικάσιμο που έχει ορισθεί για της 11-11-2015 μετά από αναβολή της δικασίμου στις 11/03/2015 λόγω του ότι ο κ. Ηλίας Μπέσης κατά την ίδια δικάσιμο ήταν κατηγορούμενος στο Β ́ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αλλά και σε οποιαδήποτε μετά από αναβολή ορισθεισομένη δικάσιμο.  Λήψη απόφασης επί των πρακτικών που συντάχθηκαν για την φανερή πλειοδοτική δημοπρασία που διεξήχθη (αρχική και επαναληπτική δημοπρασία) για την εκμίσθωση του υπ’ αριθμ. 9 Δημοτικού Καταστήματος Ιχθυαγοράς και Λήψη απόφασης επί των πρακτικών που συντάχθηκαν για την φανερή πλειοδοτική δημοπρασία που διεξήχθη (αρχική και επαναληπτική δημοπρασία) για την εκμίσθωση του υπ’ αριθμ.29 Δημοτικού Καταστήματος Ιχθυαγοράς. Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, ενώ σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία το ζήτημα της εκμίσθωσης των καταστημάτων της ιχθυαγοράς πάνε σε απευθείας διαπραγμάτευση με όσους δηλώσουν ενδιαφέρον.

Υπήρξαν επίσης και δύο θέματα εκτός ημερησίας. Το πρώτο αφορούσε πιστώσεις για στέφανα και ηχητικά για την εορτή της 25ης Μαρτίου και το δεύτερο την ανάκληση δέσμευσης σε κωδικό για προμήθεια νερού από ιδιοκτήτες φρεατίων.

Τέλος, ο κύριος Δέδες έκανε σύντομες δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο προϋπολογισμό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png