Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αίγινας. Σύνταξη όρων για την διεξαγωγή πλειοδοτικών δημοπρασιών για τις παραλίες.

Με σκοπό τη σύνταξη των όρων που θα αφορά τη διακήρυξη για τη διεξαγωγή των πλειοδοτικών δημοπρασιών για τις παραλίες, μεταξύ άλλων, συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Η συζήτηση αφορούσε τον καθορισμό όρων διεξαγωγής φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από ιδιώτες τμημάτων: της Α΄ πλαζ Μαραθώνα, της Β΄ πλαζ Μαραθώνα, της 2ης πλαζ Αγ. Βασιλείου Αίγινας, της πλαζ στη θέση Σαρπά της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας, της πλαζ στη θέση Κλήμα (Κλειδί) της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας, της πλαζ στη θέση Καμάρες - Νησάκια Χλόη, στη θέση Καμάρες - Β΄ πλαζ Χλόη Αίγινας, 1ης πλαζ Αγίου Βασιλείου, από την οποία πλέον μετά την πρόσφατη επιχείρηση του Δήμου Αίγινας, έχει απομακρυνθεί η κατασκευή που υπήρχε εκεί.

Οι τιμές των μισθωμάτων που αποφάσισε η Οικονομική Υπηρεσία είναι κοντά με τις περσινές, με μία μείωση της τάξης του -10% λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της κρίσης.  Ωστόσο είναι άγνωστες οι (προς τα πάνω συνήθως) μεταβολές που θα προκύψουν από την Κτηματική και θα διαμορφώσουν τα τελικά μισθώματα. Και φέτος δεν υπάρχει πρόταση για την παραλία στις Πόρτες, ενώ η επιτροπή προχώρησε σε μία "γενναία" μείωση του μισθώματος για την πλαζ Α' Μαραθώνα (το μίσθωμα ορίστηκε στα 2.500 ευρώ) καθώς σε αυτή δεν μπορεί να τοποθετηθεί καντίνα. Η διακήρυξη που συζητήθηκε είναι η περσινή με κάποιες ουσιαστικές, όπως κρίνει η επιτροπή, προσθήκες και βελτιώσεις. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η όλη συζήτηση έγινε με βάση τη νέα ΚΥΑ η οποία διατηρεί τον περιορισμό των πέντε μέτρων από τη θάλασσα για τραπέζια και ξαπλώστρες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png