Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 22ας Οκτωβρίου 2015.

Πραγματοποιήθηκε χθες η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας.  Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη τα ακόλουθα: Έγκριση ανάκλησης πιστώσεων προϋπολογισμού 2015, Έγκριση πιστώσεων προϋπολογισμού 2015, Λήψη απόφασης επί του πρακτικού που συντάχθηκε και αφορά τον πρόχειρο διαγωνισμό που διεξήχθη  για την "Μετατόπιση Ο.Κ.Ω. για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης νήσου Αίγινας", έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης που συντάχθηκε για την προμήθεια “Υδρομέτρων παροχών και δεξαμενών ύδρευσης” και καθορισμός κριτηρίου κατακύρωσης του διαγωνισμού, έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης που συντάχθηκε για την προμήθεια ειδών "Ατομικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού έτους 2015-2016” και καθορισμός κριτηρίου κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της Πάγιας Προκαταβολής. Η Πάγια Προκαταβολή αποτελεί ένα ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων. Ωστόσο αυτός ο κωδικός αφαιρέθηκε κατά τη σύνταξη του περσινού προϋπολογισμού, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε κατά τη έγκρισή του. Ο κωδικός ύψους 11.000 ευρώ περίπου (2.000 ευρώ ανά κοινότητα και 1.000 ευρώ του Δήμου), ήταν πολύ σημαντικός για τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς από αυτό το μικρό ταμείο καλύπτονται κυρίως είτε έκτακτες ανάγκες ή ανάγκες της καθημερινότητας, συνήθως μικρά ποσά, που ωστόσο πρέπει να πληρωθούν. Το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον "Παγία", αφήνει εκτεθειμένους τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, που πρέπει να πληρώσουν "από την τσέπη" τους αυτά τα χρήματα. Για το ζήτημα ενημέρωσαν την επιτροπή ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Ηλίας Γρυπαίος.

Το άλλο θέμα αφορά μία αποκάλυψη που έκανε ο κύριος Ελευθέριος Πάλλης και αφορά δύο οχήματα, ιδιοκτησίας του Δήμου Αίγινας, τα οποία βρίσκονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό συνεργείο. Τα οχήματα είχαν μεταφερθεί εκεί προκειμένου να επισκευαστούν, αγοράστηκαν τα ανταλλακτικά αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους. Η ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε στην οικονομική επιτροπή ο κύριος Πάλλης το ένα από αυτά βρίσκεται εκεί τουλάχιστον για πέντε χρόνια, ενώ το δεύτερο για περίπου ενάμιση χρόνο. Πρόκειται για έναν φορτωτή και ένα όχημα της ύδρευσης. Ο κύριος Ελευθέριος Πάλλης είπε ότι ενημέρωσε σχετικά τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κύριο Κώστα Γεννίτσαρη. Για το θέμα θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τη διάθεση του ποσού της Μ.Ο.Δ. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png