Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, τέσσερα από τα οποία αναβλήθηκαν, ώστε να συζητηθούν στη συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή, γεγονός που κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να προετοιμαστούν. Πρόκειται για τα θέματα: αναπροσαρμογή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, αναπροσαρμογή συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας, αναπροσαρμογή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και καθορισμό τιμής επαγγελματικού τιμολογίου ύδρευσης. Στα άλλα θέματα της σημερινής συνεδρίασης ξεχώρισε η συζήτηση για ένα πρόγραμμα ΜΟΔ τεχνικής υποστήριξης σε προβληματικούς δήμους.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την απόφαση για το είδος της μελέτης, στην οποία θα διατεθούν τα χρήματα. Μία από αυτές προέβλεπε μελέτη για έργο απονιτροποίησης στις 6 γεωτρήσεις του δήμου και η άλλη τη διάθεση του ποσού (περίπου 25.000 ευρώ) για μελέτες, ειδικά τοπογραφικά, σε δέκα παιδικές χαρές του δήμου. Τελικά προκρίθηκε η περίπτωση της μελέτης για τις γεωτρήσεις καθώς τα μέλη της επιτροπής, ύστερα από συζήτηση, κατέληξαν ότι τις μελέτες για τις παιδικές χαρές μπορεί να τις υλοποιήσει η τεχνική υπηρεσία.  Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε επίσης και θέμα για την επιβολή τέλους στους πολιτικούς γάμους. Η απόφαση της επιτροπής ήταν να υπάρχει ένα τέλος 50 ευρώ για τους δημότες της Αίγινας και 100 ευρώ για τους υπόλοιπους. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png