Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τους διαγωνισμούς της μεταφοράς νερού στην Αίγινα για το έτος 2016.

Στο γραφείο του δημάρχου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί, που αφορούν στη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία για το έτος 2016. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αυτός ο διαγωνισμός γίνεται με κατάθεση των φακέλων ηλεκτρονικά, ενώ η αποσφράγιση γίνεται εκτός συνεδρίασης, από άλλη επιτροπή που έχει αυτή την αρμοδιότητα, την Επιτροπή Παραλαβής και Αποσφράγισης. Ο όλος διαγωνισμός γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ. Να σημειώσουμε ότι το Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που αναπτύσσεται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (Γ.Γ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και μέσω αυτού θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά όλη η διαγωνιστική διαδικασία και η παρακολούθηση μίας δημόσιας σύμβασης με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και άνω άνευ ΦΠΑ.

Ο κύριος Γιώργος Σκαλτιώτης ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις για το πρακτικό αξιολόγησης των φακέλων, όπως και τη διαδικασία που προβλέπεται μέσω του ΕΣΗΔΗΣ. Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της τιμής μεταφοράς.   Από την εταιρία "Αίγινα Ι" του κυρίου Ηλιακίδη για τη μεταφορά πόσιμου νερού στην Αίγινα και την Πέρδικα, η τιμή που έδωσε η εταιρία ήταν αρχικά 1.95 ευρώ, ίδια δηλαδή με την τιμή της μελέτης. Τελικά μετά από συζήτηση η τιμή έπεσε στο 1,93 ευρώ, τόσο όσο και κατά τον διαγωνισμό του προηγούμενου έτους. Η εταιρία Μεσσηνιακή Λ. Ν.Ε. του κυρίου Λεβεντάκη έδωσε τιμή ένα λεπτό χαμηλότερη από την τιμή της μελέτης, για να κλείσει και αυτή στο 1.87, δηλαδή όσο ήταν και στην προηγούμενη σύμβαση.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση. Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα παρουσιαστούν σε επόμενες δημοσιεύσεις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png