Συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης 13ης Μαΐου 2016.

Με θέμα τη μελέτη που αφορά το βιολογικό καθαρισμό της Αίγινας και τις διαμορφώσεις που έχουν γίνει σε αυτή, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό, η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αίγινας. Στη μελέτη έχει προστεθεί η ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από εκπρόσωπο της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη για τα ζητήματα της τοποθεσίας, τεχνικά ζητήματα, αλλά και ζητήματα λειτουργίας που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στη φωτογραφία που επισυνάπτεται με τους μοβ κύκλους παρουσιάζονται οι εναλλακτικές τοποθεσίες κατασκευής του έργου, ενώ στο μοβ περίγραμμα, που μοιάζει με λίμνη, είναι η προτεινόμενη θέση κατασκευής. Από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας κύριο Τάσο Αμάφη εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις για την επιλογή της τοποθεσίας. Επίσης έγιναν σημαντικές παρατηρήσεις για την επαναχρησιμοποίηση του νερού που θα παράγεται, την παραγωγή και τη διάθεση της λυματολάσπης, τη δυνατότητα μετακίνησης της θέσης κατασκευής ανατολικότερα (το κόστος σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνεται με περισσότερα από 3.000.000 ευρώ) αλλά και τα στενά περιθώρια για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου σε άλλες περιοχές του νησιού λόγω διαφόρων περιοριστικών παραγόντων.

Δείτε τον χάρτη που αφορά την προτεινόμενη περιοχή για την κατασκευή του έργου και τις εναλλακτικές. (Η θέση κοντά στον Ελαιώνα θεωρείται εξαρχής ότι έχει αποκλειστεί).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png