Η ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στην Δημοτική Επιτροπή, για τον υποθαλάσσιο αγωγό και την υδροδότηση της Αίγινας.

20240126_131431-dimotiki-00.jpg


Κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι στο Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, των ενεργειών που έχουν γίνει και αυτών που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και για την υδροδότηση του νησιού. 


Επιγραμματικά το σημείο της βλάβης έχει εντοπιστεί στα 48 μέτρα βάθος, κοντά στην ακτή της Σαλαμίνας. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπήρχε ενημέρωση για το τι προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ενημέρωση του κ. Γιάννη Ζορμπά.

"Σχετικά με το γεγονός που όλοι το έχετε πληροφορηθεί και έχει να κάνει με την βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό. Εχθές διενεργήθηκε επιθεώρηση από τεχνικό συνεργείο με καταδυτικό εξοπλισμό, εντοπίστηκε το σημείο της που έχει υποστεί την βλάβη ο αγωγός. Είναι περίπου στα 48 μέτρα βάθος, πλησίον της ακτής της Σαλαμίνας".


Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που οφείλεται η βλάβη.

"Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση από ποιο λόγο μπορεί να οφείλεται αυτή η βλάβη. Να τονίσω ότι επιθεώρηση διακόπηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικράτησαν αργότερα, δηλαδή κάτι διάρκεια της επιθεώρηση, συνεπώς έπρεπε να αναδυθεί το συνεργείο και να διακόψει αυτήν την επιθεώρηση".

Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

"Στις άμεσης ενέργειες είναι οι συγκρότηση ενός συνεργείου επισκευής, στην κατασκευή ειδικών εργαλείων για να απομάκρυνση της λίθινης προστασίας που έχει τοποθετηθεί κάτω από τον αγωγό, αλλά και είναι επικαλυμμένος, καθώς επίσης και από τα τσιμεντοστρώματα.

Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει άμεσα από την ανάδοχο εταιρεία η οποία είναι Δημήτρης Κωνσταντινίδης Τεχνική Εταιρεία και έχει επιληφθεί στο σημείο. Υπάρχει επικοινωνία και με το γραφείο του Περιφερειάρχη και με την Τεχνική Υπηρεσία των Νήσων".

Από φρεάτια του Δήμου η τροφοδοσία του νησιού με νερό.

Το νησί τροφοδοτείται από νερό γεωτρήσεων που είναι στην ιδιοκτησία του δήμου και τις έχει επισκευάσει ο Δήμος, όπως  γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια. Εάν οι ποσότητες δεν επαρκούν και για την ώρα της φαίνεται ότι είναι επαρκούν θα συνάψουμε σύμβαση και με εξωτερικούς φρεατοιδιοκτήτες.

Σε ερώτηση της κ. Σίλας Αλεξίου εάν θα υπάρξει σύναψη σύμβασης με υδροφόρες, ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι: “Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αυτό ανάλογα με συζήτηση και πως και την εξέλιξη των πραγμάτων και των εργασιών που θα μας ενημερώσουν και από εκεί πέρα θα πράξουμε”.

Στο video μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ενημέρωση και τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png