Συγκροτήθηκε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δήμου Αίγινας.

dimotiko-simvouio-aeginas-apofasi.jpg

Συγκροτήθηκε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δήμου Αίγινας, για το έτος 2024.  Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις  17η Ιανουαρίου 2024. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 2307/1995 «συνιστάται σε κάθε Δήμο ή Κοινότητα επιτροπή συμβιβαστικής επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για τη βεβαίωση ή αναγνώριση φορολογικής απαλλαγής ή μειώσεως οποιουδήποτε αυτοτελούς φόρου, τέλους, δικαιώματος, εισφοράς, αντιτίμου προσωπικής εργασίας και προστίμου μεταξύ δήμου ή κοινότητας ή συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων και φορολογουμένων.

Η επιτροπή συγκροτείται τον Ιανουάριο κάθε χρόνου σε Δήμους και κοινότητες με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και αποτελείται από δύο δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους και από ένα φορολογούμενο δημότη. Ο φορολογούμενος δημότης επιλέγεται με τον αναπληρωτή του από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο από τον κατάλογο των φορολογουμένων. Ο Πρόεδρος της επιτροπής με τον αναπληρωτή του ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης της επιτροπής. Χρέη γραμματέα της επιτροπής εκτελεί δημοτικός ή κοινοτικός υπάλληλος που ορίζεται με τον αναπληρωτή του με την ίδια απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο,  συγκροτεί την πρωτοβάθμια επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων έτους 2024, για τη βεβαίωση ή αναγνώριση φορολογικής απαλλαγής ή μείωση οποιουδήποτε αυτοτελούς φόρου, τέλους, δικαιώματος, εισφοράς, αντιτίμου προσωπικής εργασίας και προστίμου μεταξύ του Δήμου και φορολογουμένων, αποτελούμενη από τους:

Τακτικά μέλη:

Α) Σφήκα Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο
Β) Μούρτζη Αντώνιο, Δημοτικό Σύμβουλο
Γ) Γρυπαίο Αντώνιο, φορολογούμενο δημότη

Αναπληρωματικά μέλη:

Α) Μαρίνο Νικόλαο, Δημοτικό Σύμβουλο
Β) Τζίτζη Φίλιππο, Δημοτικό Σύμβουλο
Γ) Σαββιδάκη Ελεάνα, φορολογούμενη δημότισσα

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σφήκας Ιωάννης με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρίνο Νικόλαο.

Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής θα εκτελεί ο υπάλληλος του Δήμου Λορέντζος Αθανάσιος τον οποίο θα αντικαθιστά η υπάλληλος του Δήμου Λέκκα Ευγενία.

Η επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας κ. Αλεξίου Σίλα πρότεινε τον ορισμό του δημοτικού συμβούλου κ. Λογοθέτη Εμμανουήλ ως τακτικού μέλους στην Επιτροπή και ως αναπληρωματικού τον ορισμό του κ. Πούντου Ι. Φώτιου.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση καταψηφίστηκε.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξίου Σίλα, Λογοθέτης Εμμανουήλ, Μαυροθαλασσίτης Χρυσόστομος, Πούντος Ι. Φώτιος, Μούρτζης Γεώργιος, Μαρμαρινός Σταμάτιος και Ντελής Αντώνιος, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Καραγιάννης Δημήτριος, Θεριανός Στυλιανός, Μούρτζης Αντώνιος, Μαρίνος Νικόλαος, Κασιμάκης Παναγιώτης, Μπήτρος Σωτήριος, Ζαμπέλης Βασίλειος, Πτερούδης Νικόλαος, Σφήκας Ιωάννης, Πετρίτη Όλγα, Καβάσιλας Γεώργιος, Άρσος Γεώργιος, Σπυριδάκης Μιχαήλ και Τζίτζης Φίλιππος. Η δημοτική σύμβουλος κ. Κουκούλη Μαίρη απείχε της ψηφοφορίας, σύμφωνα με το απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png