Ορίστηκε ο προσωρινός μειοδότης του διαγωνισμού: "Ανάπλαση οικισμών Πόρτες και Ανιτσαίο Αίγινας".

anitsaio-meleti-00.jpg

 

Την έγκριση του δεύτερου πρακτικού και την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη, του δημόσιου διαγωνισμού, για το έργο "Ανάπλαση οικισμών Πόρτες και Ανιτσαίο Αίγινας", εκτιμώμενης αξίας 605.000 ευρώ, αποφάσισε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή, στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις  20 Φεβρουαρίου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Υπενθυμίζεται ότι 15 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η υποβολή προσφορών, μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, για το έργο, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου  2023 είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου. Σύμφωνα με αυτή η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 2 Οκτωβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών στις 3 Οκτωβρίου 2023.

Σύντομη περιγραφή του έργου για τη περιοχή Ανιτσαίο:

Η περιοχή της μελέτης ανάπλασης αφορά στον ευρύτερο χώρο της διασταύρωσης στο νότιο τμήμα του οικισμού από όπου διέρχεται κεντρικός δρόμος του νησιού και όπου συναντάμε το ναό ¨Κοίμηση Θεοτόκου Ανιτσαίου¨.


Ο οικισμός Ανιτσαίο αποτελεί αφετηρία οικοτουριστικών διαδρομών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και στόχος είναι η ανάδειξή του ως τόπος αναφοράς του νησιού.

Η διασταύρωση λειτουργεί εκτός από τόπος διέλευσης και συχνά ως χώρος στάσης για οχήματα και πεζούς, ντόπιους και περιπατητές. Τοπικά ο δρόμος πλαταίνει, φτάνοντας τα 8,00 μέτρα πλάτος.  Σκοπός της μελέτης είναι να δημιουργηθούν εμφανείς χώροι στάσης οχημάτων, εμφανή σημεία διέλευσης πεζών (διαβάσεις), στάσεις και σκιάδια πεζών και περιπατητών, διευκόλυνση των ατόμων ΑΜΕΑ και μια πιο άμεση σύνδεση με το ναό ¨Κοίμηση Θεοτόκου Ανιτσαίου¨.

Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση τοπίου και ελεύθερου χώρου, επιφάνειας 629 τ.μ. στον οικισμό Ανίτσαιο, δήμου Αίγινας. Σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία «τόπων» μέσα στο ιδιαίτερο τοπίο της Αίγινας.

Για την περιοχή Πόρτες η μελέτη έχει ως αφετηρία το κεντρικό πλάτωμα - διασταύρωση όπου βρίσκεται η στάση των λεωφορείων, η ταβέρνα της ¨Σοφίας¨ και η λεωφόρος Πόρτες, διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του οικισμού με μέσο πλάτος 4,00 μέτρα για να καταλήξει στο λιμάνι. Η περιοχή μελέτης διακρίνεται σε 3 περιοχές όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα (Περιοχή Α΄- κεντρική πλατεία, Περιοχή Β΄- κεντρικός δρόμος του οικισμού, Περιοχή Γ΄- πλάτωμα και λιμάνι). Πρόκειται για μία διαδρομή 254 μέτρων και συνολικής έκτασης 1.794 τμ από επιφάνειες με άσφαλτο ή σκυρόδεμα εκτός από την περιοχή του πλατώματος πριν το λιμάνι όπου συναντάμε επιφάνεια από φυσικό έδαφος.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την πορεία του έργου καθώς και τα επιμέρους στοιχεία του, στο σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png