Η νεότερη ενημέρωση, που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

20240301_132642.jpg
Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", με τίτλο: "Αστοχία της κατασκευάστριας εταιρείας «δείχνει» το εισαγγελικό πόρισμα για τη ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό", και χωρίς να έχει εκδοθεί,  μέχρι στιγμής, Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Αττικής, γι' αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα για την Αίγινα και τους κατοίκους της, ο κ. Ζορμπάς προχώρησε σήμερα σε μία σύντομη ενημέρωση κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής.



Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε τα ακόλουθα:

"Σήμερα είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά, τον  Περιφερειάρχη Αττικής, σίγουρα έχετε δει και τα δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι γνωστοποιήθηκε η έκδοση του προσχεδίου πορίσματος, μάλλον το πόρισμα όσον αφορά την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του δικαστικού πραγματογνώμονα και όπου εκεί αναφέρονται οι λόγοι οι οποίοι υπέστη βλάβη αγωγός. Στη συνέχεια η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας, με εντολή του κυρίου Χαρδαλιά ζητήθηκε αυτή η έκθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα και του επιδόθηκε.

Στη συνέχεια ο κύριος Χαρδαλιάς απέστειλε μία εξώδικη επιστολή προς την κατασκευάστρια, τον κύριο Δημήτρη Κωνσταντινίδη Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία, η οποία του αναφέρει ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σχετικά με τη σύμβαση εφόσον έχουμε το πόρισμα, πρόκειται για κατασκευαστικής αιτίας αυτό η βλάβη το αγωγού και συνεπώς τον καλεί να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.

Επίσης, παράλληλα, απέστειλε αίτημα ο κύριος Χαρδαλιάς προς την κυρία εισαγγελέα, που χειρίζεται στην εν λόγω προκαταρκτική έρευνα, να ορίσει πραγματογνώμονα που θα επιβλέπει την αποκατάσταση της βλάβης". 

Η δημοτική σύμβουλος κ Σίλα Αλεξίου παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τι προβλέπεται για τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι θέλει να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα.

"Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις" είπε κ. Σίλα Αλεξίου. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι σε περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί, ο φορέας υλοποίησης του έργου που είναι η Περιφέρεια Αττικής και εμείς ως Κύριοι του έργου που παρακολουθούμε τη διαδικασία.

Η κ. Σίλα Αλεξίου στη συνέχεια είπε: "Επειδή ο κ. Χαρδαλιάς έλεγε ότι περιμένει το πόρισμα για να προχωρήσει στην αποκατάσταση, αυτό λέω, ότι τώρα ουσιαστικά βγήκε το πόρισμα".

Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι δεν βγήκε το πόρισμα, αλλά η έκθεση του πραγματογνώμονα, σημειώνοντας ότι το πόρισμα από την εισαγγελία δεν έχει βγει ακόμη.

Η κ. Αλεξίου συνέχισε λέγοντας, ότι ο κόσμος ανησυχεί, ρωτώντας εάν θα μπορούσε να γίνει μία προσωρινή αποκατάσταση, ενώ στη συνέχεια προσέθεσε και μία ακόμη ερώτηση: "θα έχουμε το Πάσχα νερό;".

Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: "περιμένουμε να δούμε το χρονοδιάγραμμα και να ενημερώσουμε με τη σειρά μας".

Ακολούθως η κ. Σίλα Αλεξίου ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι οι πιέσεις είναι καθημερινές, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος δέχεται καθημερινά και αυτοπροσώπως πάρα πολλούς κατοίκους του νησιού που του εκφράζουν την ανησυχία τους.

Σε άλλο σημείο η κ. Σίλα Αλεξίου ρώτησε για τις αναλύσεις του νερού, που ακόμα αναμένεται η κοινοποίησή τους από την προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. 

Αυτά ειπώθηκαν, ως ενημέρωση, για το ζήτημα της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού, στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, σε μία τόσο κρίσιμη για την κοινωνία της Αίγινας περίσταση, αναγκάζεται να βασίσει την ενημέρωσή του στο δημοσίευμα μιας ιστοσελίδας και όχι σε επίσημα έγγραφα, που θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του, και να τα διαθέσει στα μέλη της Επιτροπής και στους αιρετούς, σκιαγραφεί την κατάσταση.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png