Αυξήσεις στα τέλη και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των κοιμητηρίων αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. .

Σημαντικές αυξήσεις στα τέλη των κοιμητηρίων και αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας ή των υπηρεσιών τους, αποφάσισε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Το πολυαναμενόμενο θέμα, που αφορούσε την αναπροσαρμογή στο τιμολόγιο της ύδρευσης, δεν συζητήθηκε καθώς ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της επιτροπής, μετά από εισαγωγή του σε νοσοκομείο και την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση (σήμερα αναμένεται η έξοδός του από το νοσοκομείο). Ο κύριος Σακκιώτης είχε ζητήσει να συμμετέχει στη συζήτηση αυτού του θέματος, οπότε και η εισήγησή του αναβλήθηκε.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}

Το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης στην Οικονομική Επιτροπή είχε επεξεργαστή η κυρία Αικατερίνη Κανελλά και σύμφωνα με την παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίου Πέτρου Πετρίτη, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση για την εκπόνησή του έχουν μελετηθεί αντίστοιχα σχέδια 15 δήμων. Η πρόταση που υπερψήφισαν οι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης, Νίκος Τζίζης,Τάσος Κρεούζης και Νίκος Οικονόμου, ο οποίος καταψήφισε το ύψος της κοστολόγησης του οικογενειακού τάφου, φέρνει σημαντικές αλλαγές. Μία από αυτές είναι το κόστος του λεγόμενου "οικογενειακού τάφου" η τιμή του οποίου εκτοξεύεται στις 5.000 ευρώ, ορίζεται η καταβολή τέλους ανά περίπτωση, ενώ ενδεχομένως να δημιουργήσει "τριγμούς" στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, από τους κυρίους Τρύφωνα Γκότση και Νίκο Πτερούδη επισημάνθηκαν κενά, αλλά και ετερόκλητες πιθανότητες που ενδέχεται να παρουσιαστούν στη διαχείριση των κοιμητηρίων. Οι κύριοι Πτερούδης και Γκότσης καταψήφισαν το σχέδιο.

Στη συζήτηση κατέθεσε προτάσεις ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας κύριος Στέλιος Κοττάκης, που πρότεινε την καύση των νεκρών και την κάλυψη των εξόδων από το κράτος. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Γκότση ο οποίος ρώτησε αν η συγκεκριμένη εισήγηση αφορά ορθόδοξους ή όχι. Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση στα κοιμητήρια του νησιού θα μπορούν να κάνουν εργασίες ή να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο όσοι διαθέτουν τα σχετικά φορολογικά στοιχεία, ώστε να παρέχουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες ή τις εργασίες τους. Στα δύο videos που συνοδεύουν το άρθρο μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από το θέμα που συζήτησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png