Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 16ης Νοεμβρίου 2012. Διεξαγωγή ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών για τη μεταφορά του νερού. .

Με δύο σημαντικούς ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας την Παρασκευή. Οι διαγωνισμοί αφορούσαν τις οικονομικές προσφορές για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα και την Πέρδικα, το Βαθύ, την Κυψέλη και το Μεσαγρό με υδροφόρα πλοία και την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου. Στους δύο διαγωνισμούς συμμετείχαν οι ίδιες εταιρείες που μέχρι σήμερα μεταφέρουν νερό με υδροφόρα πλοία. Για τη μεταφορά του νερού στην Πέρδικα και την Αίγινα, η Ναυτική Εταιρία "Αίγινα Ι" με εκπρόσωπο τον κύριο Ηλιακίδη και για τη μεταφορά νερού στο λιμάνι του Λεοντίου η εταιρεία "ΛΕΒΕΝ" του κυρίου Λεβεντάκη.


Οι φάκελοι των προσφορών των δύο εταιρειών πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού. Η οικονομική προσφορά της εταιρίας "Αίγινα Ι" ήταν 2,40 ευρώ / κυβικό, με την τρέχουσα τιμή να είναι 1,91 ευρώ / το κυβικό, ενώ της εταιρίας "ΛΕΒΕΝ" 2,35 ευρώ / κυβικό, με την τρέχουσα τιμή να είναι 1,88 ευρώ / κυβικό. Οι τιμές δεν περιέχουν ΦΠΑ και μία σειρά άλλες επιβαρύνσεις που ισχύουν ή ενδέχεται να προκύψουν. Κατά τη διάρκεια του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού (οι δύο διαγωνισμοί γίνονται ξεχωριστά και η ώρα της έναρξης τους είναι η ορισμένη)  τα μέλη της επιτροπής αποσύρθηκαν προκειμένου να συζητήσουν την προσφορά. Οι οικονομικές προσφορές των δύο εταιρειών δεν έγιναν αποδεκτές με την αιτιολογία ότι οι τιμές είναι ασύμφορα υψηλές για το Δήμο και θα υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους τους μέσα στην εβδομάδα. Την Παρασκευή αναμένεται, αν όλα εξελιχθούν ομαλά,  να γίνει η συνεδρίαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png