Διαδρομή Καλλιτεχνών 2016 - Πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες.

Διαδρομή Καλλιτεχνών 2016 - Πρόσκληση


Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην «Διαδρομή των Καλλιτεχνών» που διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.
Η διαδρομή των καλλιτεχνών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 1ης Γιορτής και ως στόχοι της παραμένουν:


* Η ανάδειξη του έργου των καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο νησί
* Τα εκτιθέμενα έργα σε χώρους καθημερινούς, εμπορικά καταστήματα, μπαράκια, κλπ, να γίνουν αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό και ευκαιρία γνωριμίας μεταξύ των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών


Όροι συμμετοχής


1. Χώρος: Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, κλπ., που βρίσκονται στη περιοχή που εκτείνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι τη παιδική Χαρά απέναντι από το Γήπεδο και σε βάθος μέχρι τον ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένου και των καταστημάτων της παραλίας.
Ο χώρος είναι επιλογή του καλλιτέχνη, και προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία με τον υπεύθυνο του εκάστοτε καταστήματος.


2. Θέμα: Για την φετινή χρονιά το θέμα της «Διαδρομής» είναι οι Αιγινήτικες παροιμίες από το βιβλίο της Λίνας Μπόγρη - Πετρίτου που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια της 8ης Γιορτής Φιστικιού στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.
Οι παροιμίες για την φετινή «Διαδρομή των Καλλιτεχνών» είναι:
1η παροιμία: Όποιος φυτεύει αμυγδαλιές, θα ‘χει και τους τζιτζίκους.
2η παροιμία: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει.
3η παροιμία: Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι, να δεν λαλήσει ο τζίτζικας δεν είν’ καλοκαιράκι.


3. Χρόνος: Η 8η Γιορτή Φιστικιού θα γίνει φέτος από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή των καλλιτεχνών όμως θα διαρκέσει από το Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.


4. Πώληση έργων: Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει το πάντρεμα της τέχνης με την καθημερινή ζωή του νησιού. Οι όποιες προσπάθειες για τη συνεχή αναβάθμισή της, με τα χρόνια επιδιώκουν την απόκτηση της φήμης μιας ποιοτικής έκθεσης που, παράλληλα με τις άλλες εκδηλώσεις της γιορτής του φιστικιού, συμβάλλουν στη ποιοτική προβολή του νησιού.


Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη ποιότητα των έργων, ώστε το συγκεκριμένο εικαστικό γεγονός να αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών - εν δυνάμει πελατών.


Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι, αυτή κάθε αυτή η φιλοξενία απαλλάσσεται από οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη υποχρέωση από πλευράς καταστημάτων. ‘Οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί για περαιτέρω γνωριμία με τη δουλειά σας, θα μπορεί να σας βρει – εφόσον το επιθυμείτε- σε τηλέφωνο επικοινωνίας που θα αναφέρεται στο σύντομο βιογραφικό σας, το οποίο και θα παρατίθεται στο χώρο έκθεσης των έργων σας.


5. Aίτηση – Συνοδευτικά: Η υποβολή της αίτησης θα συνοδεύεται οπωσδήποτε από (α) ένα σύντομο βιογραφικό (μέχρι 250 λέξεις, στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι -εφόσον το επιθυμείτε- θα αναγράφετε και τη διεύθυνση ή/και το τηλέφωνό σας) και (β) δείγμα της δουλειάς σας με καλή ανάλυση, όλα σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή της Διαδρομής των Καλλιτεχνών, αλλά και για τη δημιουργία ιστορικού αρχείου. Οι καλλιτέχνες που ζουν (μόνιμα ή εποχιακά) στην Αίγινα ή εμπνέονται απ΄ αυτή, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με την γραμματεία της Κ.Ε.Δ.Α.


6. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Μέχρι 31 Αυγούστου 2016


7. Το ανώτερο όριο αιτήσεων που θα γίνουν δεκτές είναι τριάντα (30).


8. Τρόπος υποβολής της αίτησης: Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας και τα συνοδευτικά αυτής σε ηλεκτρονική μορφή
- στo e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή
- αυτοπροσώπως, στη γραμματεία της ΚΕΔΑ - Aegina Fistiki Fest, Π. Αιγινήτου 4 -2ος όροφος, ώρες λειτουργίας  9:00 – 12:00 π.μ.


Τηλ. Επικοινωνίας: 22970 22067


Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!


Διοργάνωση: Δήμος Αίγινας - Κ.Ε.Δ.Α. ● Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακής Ενότητας Νήσων
Π. Αιγινήτου 4 Αίγινα 18010 Τ: 22970 22067, F: 22970 22035


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png