Επίσκεψη στην Αίγινα, συμμετεχόντων στο 8ο Παγκόσμιο Forum Humanitas.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ευγενείς και διανοούμενοι επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι την Αίγινα για λίγες ώρες στα πλαίσια κρουαζιέρας στα νησιά του Αργοσαρωνικού κατόπιν της ολοκλήρωσης της συμμετοχής τους στο 8ο Παγκόσμιο Forum Humanitas, το οποίο διοργανώθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων την Αίγινα επισκέφτηκαν ο Α.Α.Β.Υ. Αρχιδούκας της Αυστρίας, Πρίγκιπας της Ουγγαρίας, Πρίγκιπας της Τοσκάνης, Ανδρέας Σαλβαδόρ των Αψβούργων, η Α.Β.Υ. Πρίγκηψ Μιχαήλ των Μπραγκάνσα, Πρίγκιπας της Πορτογαλίας, Δούκας του Βισέου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Κύκλου «Harmonia Universal», ο Vitor Escudero De Campos, Δρ.-Ερευνητής του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Λισαβόνας, Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Καγκελάριος της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της Πορτογαλίας, ο Bαρώνος Τonis Breidel Χατζηδημητρίου, Ιστορικός, Συγγραφέας, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνολογιών Λισαβόνας, Αντεπιστέλλων Μέλος της Πορτογαλικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, η κ. Αna Cristina Martins, Kαθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνολογιών Λισαβόνας – Επιστημονική Συνεργάτιδα του Νέου Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, μέλος της Πορτογαλικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών και διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λισαβόνας, ο Πατήρ Θεόδωρος Κυρίτσης, Κληρικός Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, ο κ. Παύλος Πισσάνος, Πανεπιστημιακός και ο διεθνής φήμης γλύπτης κ. Νίκος Φλώρος.

Στην Αίγινα τους υποδέχτηκαν ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και ο κ. Γιώργος Μούρτζης, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής εκ μέρους του Δήμου Αίγινας, οι οποίοι προσέφεραν κεράσματα στους επίσημους επισκέπτες, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για το νησί της Αίγινας. Αναμνηστικά προσέφερε επίσης ο κ. Νίκος Κωστάκος, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος».

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον Ναό της Αφαίας, όπου όλοι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για τα αξιοθέατα του νησιού και τις ομορφιές του, ρωτώντας λεπτομέρειες για τους τρόπους πρόσβασης των επισκεπτών στην Αίγινα, δίνοντας την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούν στο νησί.

Αργά το απόγευμα επέστρεψαν στο λιμάνι της Αίγινας, όπου αναχώρησαν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ευχαριστήσουμε θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, για την συνοδεία περιπολικού που προσέφερε κατά την διάρκεια της μετακίνησης και ξενάγησης των επίσημων επισκεπτών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png