Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας για το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό".

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Πύργο του Μάρκελλου σε διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας και του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με το Christmas Run, όπου εκατοντάδες παιδιά έτρεξαν στους δρόμους της πόλης με το Χριστουγεννιάτικο σκουφάκι τους, ενώ το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου συνεχίστηκαν στο ισόγειο του Πύργου του Μάρκελλου σε ένα γιορτινό σκηνικό, στο οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία καθ’ όλη την διάρκεια να συμμετέχουν σε διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, να κάνουν face painting, να κατασκευάσουν κάρτες, να ζωγραφίσουν, να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και να δημιουργήσουν την δική τους κούκλα, να μάθουν τα παραδοσιακά κάλαντα, να φτιάξουν κατασκευές από πηλό, να συμμετέχουν σε κληρώσεις, να παρακολουθήσουν αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού και πολλά άλλα.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Δημήτρης Δρίσας και η Χριστίνα Λεούση έδωσαν γιορτινή ατμόσφαιρα με τα υπέροχα τραγούδια τους, ενώ την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο από κόσμο και μικρά παιδιά Δημοτικό Θέατρο, η παράσταση του μάγου Σανκάρα. Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων τα φουσκωτά παιχνίδια περίμεναν τα παιδιά, τα οποία διασκέδαζαν μέχρι αργά το βράδυ και λόγω της τεράστιας συμμετοχής παρέμειναν μία επιπλέον εβδομάδα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας, την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, τα Παιδικά Πάρτυ Λιμπελούλα, την εταιρεία Air Game, την Πιτσιρικούπολη, το Γυμναστήριο ΝΑΜΑ, την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας και το Aegina Portal.

Επίσης τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, την κα Μαριάνθη Στάθη, την κα Εριφύλλη Γρυπαίου, την κα Γεωργία Σταυριανέα, τον κ. Μανώλη Γαλανόπουλο, την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, την κα Άννα Γεραλή και όσους συνέβαλαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους, καθώς και τους συνοδούς τους, που παρόλο το τσουχτερό κρύο ήταν καθημερινά κοντά μας. Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία για σας και τις οικογένειές σας.