Δημοτική Κοινότητα Αίγινας. Επιστολή του Προέδρου κ. Δημήτρη Καραγιάννη.

Δημοτική Κοινότητα Αίγινας.
Επιστολή του Προέδρου κ. Δημήτρη Καραγιάννη.
Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω προσωπικά τόσο τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, όσο και τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας, ότι παρά το γεγονός των συνεχών επαφών με το Δήμο Αίγινας για ζητήματα που αφορούν σειρά εργασιών και θεμάτων για τη λειτουργία της κοινότητας, δεν έχουμε λάβει ποτέ κάποια απάντηση σε αυτά, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί απολύτως κανένα ενδιαφέρον.
Η πρόθεσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε τη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, προς όφελος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που προεκλογικά δώσαμε το δικό μας αγώνα, ώστε να εκλεγεί αυτή η διοίκηση. Δυστυχώς σήμερα θεωρούμε ότι μας αγνοούν, ότι δεν δίνουν καμία σημασία στην ύπαρξή μας και στο γεγονός ότι μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, ώστε να ενεργοποιηθούμε επιλύοντας σταδιακά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.
Ανάμεσα στις υποσχέσεις για τις αρμοδιότητες που θα λαμβάναμε, λάβαμε και τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε ένα γραφείο στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε και να διαθέτουμε ένα σημείο επαφής με τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας. Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε όλα "απ' έξω", με αποτέλεσμα να εκτιθέμεθα καθημερινά σε όσους κατοίκους του νησιού μας υποβάλλουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Θεωρώ ότι ο Δήμος με τη συμπεριφορά του εκφράζει την τάση να "καπελώνει" τη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας. Πρόσφατα μάλιστα εκτεθήκαμε όταν δεν έγινε ξεχωριστή τελετή για την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Αλλά ακόμη κι αν αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικρής σημασίας, ένιωσα πραγματική έκπληξη όταν ενημερώθηκα ότι από τις 800 λάμπες φωτισμού που παρέλαβε ο Δήμος, εμείς ως κοινότητα λάβαμε μόλις 20 τεμάχια, αν και η περιοχή ευθύνης μας είναι σαφώς μεγαλύτερη και ο δημοτικός φωτισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα στη καθημερινή επαφή μας με τους κατοίκους της κοινότητας. Η κίνηση αυτή δείχνει την τάση του Δήμου να παρακάμπτει μονίμως την κοινότητα.
Αισθάνομαι ότι η Δημοτική Κοινότητα Αίγινας βρίσκεται σε απαξίωση, και σκοπίμως κάποιοι τη θέλουν στην αφάνεια, ώστε να μην έχει ούτε φωνή, ούτε λόγο ύπαρξης τελικά.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας
Δημήτρης Καραγιάννης