Οι προτεραιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας. Δελτίο Τύπου
Το πρώτο μέλημα της Διοίκησης του Λ.Τ. ήταν η υποστήριξη του διαχρονικού ζητήματος του κυματοθραύστη. Μετά από έντονες και κοπιαστικές διεργασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε με τη βοήθεια πολλών και αξιόλογων ανθρώπων που αγαπούν την Αίγινα, με πρωτοπόρο τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Σακκιώτη, να πείσουμε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να πάρει ιστορική θετική απόφαση.

Ο αμέσως επόμενος στόχος ήταν να προχωρήσουμε στις απαραίτητες  παρεμβάσεις στα λιμάνια της  Αίγινας, του Αγκιστρίου, της Σουβάλας, της Αγίας Μαρίνας, της Πέρδικας και του Λεοντίου, που αφορούσαν ηλεκτροφωτισμούς, ασφάλεια πλοίων και επιβατών και διαμορφώσεις  λιμενικών χώρων. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην επισκευή-ενεργοποίηση των δύο (2) γεννητριών στα λιμάνια της Αίγινας και του Λεοντίου, που δίνουν ρεύμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του λιμανιού και στην αποθήκη νερού του Δημοτικού δικτύου Ύδρευσης, σε περίπτωση ξαφνικής διακοπής του ρεύματος ή πτώσης της τάσης.

Το πρόβλημα των  φυκιών στο λιμάνι της Βαγίας, πέραν  του καθαρισμού που ήδη το αντιμετωπίσαμε, οφείλουμε να το λύσουμε με μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε συνεργασία με τους Προέδρους των αντίστοιχων Συλλόγων και Ομίλων, φροντίζουμε και τα μικρότερα περιφερειακά λιμάνια (Πόρτες, Κάλαβρος, Αγ. Βασίλης, Πασπάρα, Φάρος) καθώς και τους υπόλοιπους χερσαίους χώρους της αρμοδιότητάς μας.

Η επισκευή των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Αίγινας  και της Σουβάλας είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας, αφού χρειάζονται  εξαμηνιαία επιδιόρθωση. Η αντικατάστασή  τους με σύγχρονες, είναι ο επόμενος στόχος μας. Η προσθήκη μιας ακόμα πλωτής εξέδρας και η τοποθέτηση τροφοδοτών ρεύματος και νερού( pillar) στο λιμάνι της Πέρδικας, θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουμε στο γραφικό ψαροχώρι μας.

Οι μελέτες που  επεστράφησαν στο Λ. Τ. Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής, θα επανυποβληθούν το συντομότερο δυνατόν, μετά την κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Ταμείου μας.

Το στέγαστρο των  επιβατών και το περίπτερο πληροφοριών  για τους τουρίστες στο λιμάνι της Αίγινας, είναι θέματα που θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η συνεργασία μας  με τον Λιμενάρχη Αίγινας κ. Γκαρή  Κυριάκο είναι πολύ αποδοτική  και στην πορεία θα συντονισθούμε  ακόμα περισσότερο, για το καλό της Αίγινας.

Ξεκινήσαμε τον προσδιορισμό των οφειλετών του Λ.Τ. όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε πλήρη εικόνα των εσόδων και έτσι να προγραμματίσουμε ορθολογικά την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.

Είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης του σωστού τρόπου προσδιορισμού των λιμενικών τελών, που αντιστοιχούν στους διακινούμενους επιβάτες και οχήματα, ώστε η Αίγινα να μη χάνει τίποτα από τα χρήματα που δικαιούται.

Τα ζητήματα της  Πύλης του Βαρώτσου και της  σύμβασης της πλωτής εξέδρας στην περιοχή της Παναγίτσας, που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση, θα εξετασθούν στα επόμενα Συμβούλια και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις, αφού ακούσουμε και τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Είναι γεγονός,  πως το προσωπικό του Λ.Τ., με τη βοήθεια παλιών υπαλλήλων μας, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί και το αναγνωρίζουμε με πολύ συμπάθεια και κατανόηση. Παράλληλα είμαστε στη φάση  απόσπασης ή μετάταξης προσωπικού από άλλους οργανισμούς, για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις απανωτές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων μας.

Η χαρτογράφηση των  θέσεων των σκαφών στα λιμάνια  και στις πλωτές εξέδρες σ’ όλο  το Νησί, άρχισε να παίρνει σάρκα  και οστά και στοχεύει στο να μας δίνει σωστή εικόνα της πληρότητας των πλωτών εξεδρών, ανά πάσα στιγμή, αλλά και τη δυνατότητα αναδιάταξης των σκαφών με στόχο την καλλίτερη εξυπηρέτηση.

Η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Λ.Τ., που θα πραγματοποιηθεί  σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δώσει την ευκαιρία για οικονομία και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Ταμείου μας.

Τέλος η απόλυτη  ομοφωνία μας στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αποδεικνύει περίτρανα τη θέληση όλων  των μελών του Δ.Σ. για αποτελεσματική συνεργασία. Και αυτό θα το διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας
Βάρτζελης Παναγιώτης

Ορίστηκε με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου(19/1/2011) για τη διετία 2011-2012 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας με την παρακάτω σύνθεση:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Πρόεδρος:     Βάρτζελης Παναγιώτης     Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου                Χημικός                  

Αντιπρόεδρος: Αθανασίου  Ιωάννης       Δήμαρχος Αγκιστρίου

Αλυφαντή Αικατερίνη                              Συνταξιούχος  Υπάλληλος Δ.Λ.Τ.Α.

Γκαρής Κυριάκος                                     Λιμενάρχης Αίγινας

Γρηγορόπουλος Παναγιώτης                  Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου                 Ιατρός                       

Ιωαννίδης Δημήτριος                              Πρ. Επαγ/τιών Αγ. Μαρ-Μεσαγρού          Επιχειρηματίας                  

Κανελλά Αικατερίνη                                Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου                 Οικονομολόγος          

Κατσιβέλη Σταυρούλα                             Επιχειρηματίας

Κρεούζης Ιωάννης                                   Ναυπηγός- Μηχανολόγος Μηχανικός

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ

Κοντούλη Αικατερίνη                              Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος

Κωτσής Φώτιος                                       Συνταξιούχος Αξιωματικός Π.Ν.

Μούρτζης Αντώνιος                              Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου               Επιχειρηματίας

Μπέσης Στυλιανός                                 Συνταξιούχος Υπάλληλος Δ.Λ.Τ.Α.

Πάνου Αναστάσιος                                 Συνταξιούχος Λιμενικού Σώματος

Παπαδημητρίου Νικόλαος                    Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Σκαλτσιώτης Γεώργιος                           Γραμματέας Επαγγελματικής Ένωσης    Φαρμακοποιός

Τζάνος Χρήστος                                      Έμπορος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png