Επιστολή της κυρίας Καίτης Σαλπέα αναφέρεται στις προσπάθειες που γίνονται για να λειτουργήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός στον "Κοντό".

Την κινητικότητα που υπάρχει, όχι μόνο σε επίπεδο προθέσεων, για την τακτοποίηση των ζητημάτων που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στον "Κοντό", επιβεβαιώνει με επιστολή της η πρόεδρος της επιτροπής κυρία Καίτη Σαλπέα. Η επιστολή αναφέρεται κυρίως προς τους γονείς, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά τους να γίνουν δεκτά στον σταθμό, αλλά και στη διαδικασία της επιλογής. Στο τέλος της επιστολής γίνεται αναφορά στην ηλεκτροδότηση του σταθμού, στην κατάθεση κάποιων απαραίτητων εγγράφων και στην έναρξη των διαδικασιών για να λειτουργήσει ο σταθμός στην περιοχή "Κοντός". Η κυρία Σαλπαία, σε σύντομη συζήτηση μαζί της, ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει του χρόνου, ενώ λέει ότι ο στόχος είναι να λειτουργήσουν και οι δύο σταθμοί. Αυτός της 'Χλόης" μπορεί να φιλοξενήσει 22 παιδιά, ενώ του "Κοντού" 55 καλύπτοντας περιοχές από την περιφέρεια. Η ίδια έχει μείνει έκπληκτη με τις δυνατότητες που έχει ο χώρος, ενώ σημειώνει ότι ακόμη και παιχνίδια ή χρηστικά αντικείμενα βρίσκονται ακόμη τοποθετημένα στις συσκευασίες τους. Ωστόσο θα απαιτηθεί ένα μεγάλο κονδύλι προκειμένου να αναμορφωθούν κάποιοι χώροι όπως η κουζίνα και να γίνουν λειτουργικοί. (Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου αναφέρεται το ποσό των 100.000 ευρώ).

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Πάντως παρόμοια αναφορά έκανε και ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Η επιστολή της κυρίας Σαλπαία αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί γονείς,
Τα αποτελέσματα του Παιδικού Σταθμού στη Χλόη ολοκληρώθηκαν με πλήρη διαφάνεια. Η ελεγκτική επιτροπή που αποτελείτο από τους πέντε προέδρους των κοινοτήτων τους κυρίους: Καραγιάννη Δημήτριο, Γρυπαίο Ηλία, Λορέντζο Κωνσταντίνο, Λεούση Μανώλη, Αμάφη Αναστάσιο, την παιδαγωγό κυρία Αργυρώ Ρεκλείτη - Κάτσα και εμένα, αποφάσισε την είσοδο των παιδιών στον σταθμό εφ΄ όσο και οι δύο γονείς είχαν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, δηλαδή εισοδηματικά, επαγγελματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο σταθμός εφέτος λειτουργεί με υπέρ πλήρες προσωπικό. Γνωρίζουμε ότι κάποιους γονείς τους στενοχωρήσαμε. Θα πρέπει να καταλάβουν λοιπόν ότι όσο και καλοπροαίρετοι να ήμασταν δεν διέθεταν τα συγκεκριμένα κριτήρια που απαιτούσε ο νόμος.

Για αυτό το λόγο με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη ο Δήμαρχος έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το συντομότερο δυνατόν τον σταθμό στον Κοντό. Έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα, έχει πληρωθεί το ποσόν που μας ζητήθηκε από την ΔΕΔΗΕ και περιμένουνε την ηλεκτροδότηση του σταθμού.

Έτσι θα ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες του νησιού μας
Σας ευχαριστώ η πρόεδρος της επιτροπής
Καίτη Σαλπέα - Στάθη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png