Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης για την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την τροποποίηση της σύμβασης μεταφοράς νερού.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η συνεδρίαση με θέμα την τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αίγινας και των δύο ναυτικών εταιριών που μεταφέρουν νερό στο νησί. Στο ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, που διήρκεσε λίγα λεπτά, εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κύριος Αντώνης Μούρτζης. Ο κύριος Μούρτζης μίλησε σήμερα το βράδυ στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για τους λόγους που έπρεπε να γίνει αυτή η τροποποίηση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Αντώνης Μούρτζης η ποσότητα της μεταφοράς του νερού που προέβλεπε η μελέτη για τους δύο τελευταίους μήνες τους έτους 2016, δεν επαρκούσαν καθώς στις συνολικές ποσότητες που χρειάζονται δεν μπορούν να προστεθούν αυτές των γεωτρήσεων. "Πέσαμε έξω ως προ τη μελέτη που είχε γίνει για τους δύο τελευταίους μήνες και ζητήσαμε την τροποποίηση για να πάρει η μία (η εταιρία του κυρίου Λεβεντάκη) 140.000 κυβικά (υπολογίζουμε, ότι φέρει θα πληρωθεί) και η άλλη (η εταιρία του κυρίου Ηλιακίδη) 40.000 κυβικά", είπε ο κύριος Αντώνης Μούρτζης. Να υπενθυμίσουμε ότι η σύμβαση ισχύει μέχρι το τέλος του 2017. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση θα ελεγχθεί από την αρμόδια επίτροπο.

Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης απάντησε επίσης σε ερωτήσεις για τις βλάβες του δικτύου υδροδότησης, εξηγώντας ότι αυτές γίνονται με μεγάλη συχνότητα λόγω της παλαιότητάς του, σημειώνοντας ότι δεν έχουν εποχικότητα και είναι καθημερινές. Αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται η υπηρεσία ύδρευσης από άποψη διάθεσης υλικών και εξοπλισμού, απάντησε χαρακτηριστικά ότι "δεν έχουμε ούτε μία βίδα, δεν έχουμε καθόλου υλικά". 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png