Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο. Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια Νεκτάριος Λεούσης και Δημήτρης Μούρτζης.

Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των προημερησίας θεμάτων και αφού ο κύριος Μούρτζης είχε τελειώσει την ομιλία του προς το Σώμα. Είχε προηγηθεί συζήτηση σχεδόν μιάμισης ώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για διάφορα επίκαιρα θέματα.

"Επιτέλους μέσα εδώ να κατατεθούν προτάσεις, κι ας είναι έστω κι από ένα της αντιπολίτευσης", είπε ο κύριος Μούρτζης, μία φράση που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κυρίου Νεκτάριου Λεούση, που ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού:  "Δεν δέχομαι να μας θίγει σαν αντιπολίτευση ο κύριος δήμαρχος. Προτάσεις κάνουμε κύριε Δήμαρχε, τρεις σας έκανα σήμερα. Τρεις προτάσεις εγώ προσωπικά. Δεν μπορείτε να παίρνετε τον λόγο και να λέτε ότι θέλετε. Μπορεί να είστε δήμαρχος, αλλά δεν θα προσβάλλετε κι εμάς. Σας έκανα τρεις προτάσεις σήμερα; ποια είναι η απάντησή σας;" είπε ο κύριος Λεούσης.

Στη συνέχεια από τη μία ο κύριος Μούρτζης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τηρηθεί ο κανονισμός, δηλαδή να μην μπορεί να πάρει τον λόγο κάποιος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Δημάρχου και από την άλλη ο κύριος Λεούσης εξακολουθούσε να ζητά από το δήμαρχο να ανακαλέσει, καθώς χαρακτήρισε ως προσβλητική την τοποθέτησή του ότι δηλαδή δεν γίνονται προτάσεις.

Δημιουργήθηκε ένταση και ο κύριος Λεούσης είπε ότι θα αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού σηκώθηκε από την έδρα του, είπε εκτός μικροφώνου: "Δεν ντρέπεσαι και λίγο..." και στη συνέχεια χαμηλόφωνα "... καραγκιόζη". Ο χαρακτηρισμός όμως αυτός ακούστηκε στην αίθουσα και έγινε αντιληπτός από τον δήμαρχο κύριο Μούτζη. Ακολούθησε μεγάλη ένταση με τον κύριο Μούρτζη να σηκώνεται από την έδρα του και τον κύριο Λεούση να κατευθύνεται προς το προεδρείο.  Ο κύριος Μούρτζης κατέβηκε από την έδρα και σπρώχνοντας τον κύριο Λεούση του ζήτησε να βγουν έξω από την αίθουσα για να του ξαναπεί τον χαρακτηρισμό.

Βγαίνοντας έξω από την αίθουσα, ακολούθησε ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, προφανώς θέλοντας να αποτρέψει τα χειρότερα ανάμεσα στους δύο συναδέλφους του. Στη συνέχεια έγινε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα στη διαδικασία από τον πρόεδρο κύριο Οικονόμου. Λίγο αργότερα ο κύριος Μούρτζης επέστρεψε στην αίθουσα λέγοντας ότι ο κύριος Λεούσης ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό του. Μέλη της συμπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στον χαρακτηρισμό που έκανε ο κύριος Λεούσης.

Πάντως στο ζήτημα των προτάσεων που κατατίθενται στο Σώμα από τους δημοτικούς συμβούλους, αντέδρασε εκτός συνεδρίασης και ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, που ήταν και ο μοναδικός επικεφαλής δημοτικής παράταξης που βρισκόταν χθες στην αίθουσα.

Από τη μία ο  κύριος Δημήτρης Μούρτζης, κατά την διάρκεια αυτής της διοίκησης, έχει δείξει ότι δεν είναι τυπολάτρης του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι τον ενδιαφέρει η ροή της ομιλίας χωρίς να αφαιρεί τον λόγο από τους συναδέλφους του, από την άλλη η χθεσινή τοποθέτησή του ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει προτάσεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ή ως άστοχη ή ως ένα σοβαρό εκφραστικό λάθος, καθώς ακριβώς μετά την επίμαχη τοποθέτησή του λέει: "Καμία πρόταση που έχει δοθεί από συμπολίτευση ή αντιπολίτευση έχει πάει στο καλάθι. Είναι ξεκάθαρο αυτό", αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι προτάσεις γίνονται. Κάτι που βέβαια είναι και η "σημαία" της αντιπολιτευτικής τακτικής της μείζονος αντιπολίτευσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png