Μέχρι τη λειτουργία νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, στην αντιδημαρχία αθλητισμού οι αρμοδιότητες του ΔΑΟΑ, στον δήμαρχο οι αρμοδιότητες της ΚΕΔΑ.

apofasi-dimarxou-daoa-keda-2024.jpg
Με την απόφαση 106/2024 του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ρυθμίζεται η "Οργάνωση και λειτουργία του καταργούμενου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας μέχρι την ενσωμάτωση αυτών στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα, 

Α. Για το καταργηθέν ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας» (Δ.Α.Ο.Α.).
i) Οι αρμοδιότητες του ανωτέρω καταργούμενου ΝΠΔΔ του Δήμου μας, όπως αναφέρονται στην συστατική του πράξη (ΦΕΚ 1611/τ. Β΄/31.10.2003) και μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες του νομικού προσώπου υπαγόμενες απευθείας στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αίγινας. 

ii) Υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης του ανωτέρω καταργηθέντος νομικού προσώπου, με οριζόντιες υποστηρικτικές αρμοδιότητες, ομοειδείς με αντίστοιχες αρμοδιότητες του οικείου Δήμου (όπως εκκαθάριση δαπανών, προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, κλπ), θα ασκούνται. - μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας - από την αντίστοιχη καθ’ ύλην αρμόδια οργανική μονάδα (Τμήματα) της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Β. Για τη λυθείσα δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία «Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.)».
i) Οι αρμοδιότητες και η άσκηση των σκοπών και δράσεων της λυθείσας επιχείρησης του Δήμου, «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας», όπως αναφέρονται στη συστατική της πράξη (ΦΕΚ 758/τ. Β΄/27.04.2009),θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες του νομικού προσώπου υπαγόμενες απευθείας στο Δήμαρχο.

ii) Υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης της ανωτέρω λυθείσας επιχείρησης, με οριζόντιες υποστηρικτικές αρμοδιότητες, ομοειδείς με αντίστοιχες αρμοδιότητες του οικείου Δήμου (όπως εκκαθάριση δαπανών, προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, κλπ), θα ασκούνται. - μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας - από την αντίστοιχη καθ’ ύλην αρμόδια οργανική μονάδα (Τμήματα) της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών. Η κάθε μία οργανική μονάδα του δήμου επεμβαίνει κατά τεκμήριο δικής της αρμοδιότητας, σύμφωνα με τον οικείο ΟΕΥ, στον κύκλο των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, σκοπών και δράσεων της λυθείσας δημοτικής επιχείρησης, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο καταστατικό και τον κανονισμό εσωτερικών υπηρεσιών της.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png