Μηνυτήρια αναφορά για τον αγωγό κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. Χαρακτήρισε ως "επισφαλή" τη λέξη "δολιοφθορά".

20240201_172045-zorbas.jpg
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σε σχέση με την λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού, κατάθεσε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, στην Εισαγγελία Πειραιά, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Tην κατάθεση της μήνυσης γνωστοποίησε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε ο βράδυ της ίδιας ημέρας. Στην ίδια ενημέρωση ο κ. Ζορμπάς είπε, ότι την Παρασκευή θα κάνει το ίδιο και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, δηλαδή θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, σημειώνοντας ότι αυτό το πληροφορήθηκε από Δελτίο Τύπου.
 

Επειδή έχει τη σημασία του, η Περιφέρεια Αττικής μέχρι αυτή τη στιγμή (αργά το βράδυ της Πέμπτης) δεν έχει εκδώσει Δελτίο Τύπου για το θέμα του αγωγού. Αυτό που διάβασε ο κ. Ζορμπάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι (όσοι το διάβασαν) ήταν ένα ρεπορτάζ του Aegina Portal για τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2024. 

Το ρεπορτάζ περιείχε απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και τη σχετική αναφορά περί δολιοφθοράς που έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, παρουσιάζοντας την σχετική ενημέρωση που έγινε στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής γι' αυτό το θέμα.
 

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, χαρακτήρισε ως "επισφαλή" τη λέξη "δολιοφθορά".
 

"Σχετικά με την λέξη δολιοφθορά, δεν έκανα κάποια τοποθέτηση προσωπικά εγώ, ούτε στη σημερινή μου παρουσίαση, αλλά ούτε και χθες στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και βέβαια δεν διαφαίνεται από την αναφορά που έχω από την δεύτερη επιθεώρηση, από που μπορεί να είναι αυτός ο κρατήρας, απλά λέγεται ότι παρουσιάζεται θολερότητα λόγω ύπαρξης γλυκού νερού", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών, που παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο.
 

Υπενθυμίζεται ότι 24 ώρες νωρίτερα ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλίας, είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για δολιοφθορά. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε άλλα είπε: "Η εκτίμηση των δυτών του συνεργείου σχετικά με τον κρατήρα που εντοπίστηκε στο βραχώδη βυθό, είναι ότι έγινε από εκρηκτικό μηχανισμό στο βάθος των 48 μέτρων θα πρέπει να εργαστούν δύτες και αφού αποκαλυφθεί η ζημιά είμαστε στη φάση της τεχνικής μελέτης αποκατάστασης, η οποία θα υποβληθεί στην υπηρεσία για έλεγχο και έγκριση.  Σας θυμίζω ότι είναι η τέταρτη δολιοφθορά. Τον Ιανουάριο του ‘20, το Μάιο του ‘22 τον Ιούλιο του ‘22 και τώρα τον Ιανουάριο του ‘23 αντιμετωπίζουμε, είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.".
 

Με αυτή του την τοποθέτηση ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, φαίνεται ότι κρατάει αποστάσεις από τις δηλώσεις τόσο του κ. Γιάννη Σγουρού πρώην Περιφερειάρχη, όσο και του νυν Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά για τα αίτια της ζημιάς.

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή οι κ. Ζορμπάς και Χαρδαλιάς δεν έχουν συναντηθεί για να μιλήσουν για το θέμα του αγωγού: "Έχουμε ζητήσει και εγγράφως την επιτακτική ανάγκη για σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, παρουσία του κατασκευαστή, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, με εμάς. Αυτό μέχρι σήμερα λόγους, ενδεχομένως και τη κακοκαιρίας δεν έχει γίνει δυνατόν. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ειδοποίηση", είπε ο κ. Ζορμπάς.
 

Και βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα, εάν δηλαδή υπάρχει κοινή ενημέρωση ή απλά διαφορετικές εκτιμήσεις, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png