Τέθηκε σε διαγωνιστική διαδικασία το έργο για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Αφορά τον Μαραθώνα και το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Αίγινας.

ergo-antikatastasis-diktiou-ydrefseis00.jpg
Και ενώ τις τελευταίες μέρες κυριαρχούν στη επικαιρότητα οι δηλώσεις ένθεν κακείθεν για τη ζημιά στο υποθαλάσσιο αγωγό, ένα πολύ σημαντικό έργο για την υδροδότηση της Αίγινας, που αφορά στην επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.209.677,42 ευρώ (απαλλασσόμενου Φ.Π.Α 24%), τέθηκε σε διαγωνιστική διαδικασία χθες 1 Φεβρουαρίου 2024. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 16/02/2024 και η ηλεκτρονική αποσφράγισή τους στις 19/02/2024. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μελέτη που εγκρίθηκε, μαζί με τους όρους διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή στις 15 Δεκεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει τον Μαραθώνα και το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Αίγινας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του έργου εδώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συμπληρωματικό, μεγάλης έκτασης όμως έργο, από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης". 
 

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στους Δήμους (Α.Π: 6/08-01-2023) εφιστούσε την προσοχή στις νέες διοικήσεις, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη δημοπράτηση σημαντικών έργων του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σε αντίθετη περίπτωση, υπήρχε κίνδυνος απένταξης έργων.  Όπως αναφέρεται μάλιστα, έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024  θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς υπέγραψε την περίληψη διακήρυξης του έργου, που αναρτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024, καθώς μελέτη και όροι διακήρυξης είχαν εγκριθεί τον προηγούμενο μήνα. Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει την "Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αίγινας", προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που τέθηκε σε διαγωνιστική διαδικασία στις 07-11-2023 και αυτή την περίοδο βρίσκεται στον έλεγχο των δικαιολογητικών του μειοδότη. 

Στόχος των δύο έργων, είναι να υπάρξει πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png