Ποιες είναι οι ημερομηνίες περαίωσης των εργασιών για τον υποθαλάσσιο αγωγό και τον τεχνικό σύμβουλο.

ypoualasios-agogos.JPG
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2024, κατά τη συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, δημοτικοί σύμβουλοι ρώτησαν για τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης του υποθαλάσσιου αγωγού και για του τεχνικού συμβούλου του έργου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση που είχε συνάψει ο Δήμος Αίγινας με την Περιφέρεια Αττικής τον Μάρτιο του 2015, αφορά μία Πράξη που περιλαμβάνει δύο υποέργα: Το Υποέργο 1, το οποίο αφορά την Κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού και το Υποέργο 2 το οποίο αφορά την υπηρεσία Τεχνικού Συμβούλου. 

Για το πρώτο υποέργο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής έχει εγκρίνει συνολικά επτά παρατάσεις.

Η 7η παράταση συζητήθηκε στις 18 Ιουλίου 2023 και η επιτροπή αποφάσισε επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος κατά έξι μήνες, παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου κατά ενενήντα πέντε ημέρες.  Η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών είναι μέχρι 09-04-2024 και η συνολική προθεσμία της σύμβασης, πλέον 36 μήνες για την Παρακολούθηση Λειτουργίας και Συντήρησης έως 09-04-2027.

Για το δεύτερο υποέργο, δηλαδή αυτό του τεχνικού συμβούλου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε στις 2 Αυγούστου 2023, με θέμα την παράταση της προθεσμίας. Σε εκείνη την συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την παράταξη λήξης της σύμβασης  έως 09-04-2027.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png