Την Κυριακή το 3ο Κύπελλο Αφαία 2014. Το πρόγραμμα του αγώνα.

Αύριο Κυριακή 1 Ιουνίου ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ , διοργανώνει τον αγώνα βουνού, με την επωνυμία «3ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2014» στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες διαδρομές:

1. Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00.Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας- Αίγινας την οποία και διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές , που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής) . Διαβάστε περισσότερα...

2. Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ. Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα θα γίνει η προετοιμασία χώρου του χώρου υποδοχής, εκκινήσεων, μπροστά από το ναό της Αφαίας και ο έλεγχος των διαδρομών 5 και 15 χλμ. από την οργανωτική επιτροπή.

Ας δούμε το πρόγραμμα που αφορά τη μεταβίβαση των αθλητών στο χώρο του αγώνα:

Ώρα 07.20.Αναχώρηση συμβατικού πλοίου από Πειραιά με δρομείς.
Ώρα 08.35 Άφιξη συμβατικού πλοίου στην Αίγινα.
Ώρα 08.50 Αναχώρηση ταχυπλόου πλοίου από Πειραιά με δρομείς.
Ώρα 09.30:Άφιξη ταχυπλόου πλοίου στο λιμάνι της Αίγινας.
Ώρα 09.00 -09.30: Τοποθέτηση Αψίδας κλπ εξοπλισμού. Αποκλεισμός χώρου εκκίνησης για όλα τα οχήματα.
Ώρα 09.40 Αναχώρηση πούλμαν από το λιμάνι της Αίγινας με δρομείς.
Ώρα 10.20 άφιξη πούλμαν αθλητών (2 μέχρις στιγμής).
Ώρα 10.30:Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού με νερά στους δρομείς.
Ώρα 10.40:Βράβευση συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ
Ώρα 10.45: Οι δρομείς των 15 χλμ λαμβάνουν θέση, ενώ ακριβώς πίσω τους στον προαύλιο χώρο οι δρομείς των 5 χλμ αναμένουν.
Ώρα 11.10 Εκκίνηση διαδρομής 5 χλμ.
Ώρα 11.30 Τερματισμός πρώτου δρομέα διαδρομής 5 χλμ.
Ώρα 12.15 Τερματισμός πρώτου δρομέα διαδρομής 15 χλμ.
Ώρα 13.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ.
Ώρα 13.30-14.00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ.

Η κάμερα του Aegina Portal θα είναι στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα καλύπτοντας λεπτό προς λεπτό την εξέλιξή του. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους αθλητές που συμμετέχουν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png