Aegina Marathon Challenge. Οι κούρσες σε Πέρδικα και Αίγινα. Τα τελικά αποτελέσματα.

Σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ένας μοναδικός Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.  3 Ημέρες, 3 Αγώνες, αποτέλεσαν 1 Μαραθώνιο 42 χλμ με παράλληλες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και βραβεία για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα. Μέσα στην καρδιά του Φεστιβάλ Φιστικιού ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στις 19 Σεπτεμβρίου για 3 ημέρες με 3 Αγώνες, έναν για κάθε μέρα ξεκινώντας από την κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με 16 χλμ την Παρασκευή 19/9, την μαγευτική Πέρδικα με 5 χλμ για δρομείς και 1.5 χλμ για περιπατητές το Σάββατο 20/9 και την πόλη της Αίγινας με τα νεοκλασικά κτίρια με 21 χλμ για δρομείς και ποδηλάτες την Κυριακή 21/9.

Το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος διοργάνωσε επίσης για 6η συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Αίγινας την Κυριακή 21/9. Σε όλες τις διαδρομές οι αθλητές έλαβαν μία οικολογική τσάντα με σνακ , δώρα και αναμνηστικά καθώς και μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής των αγώνων. Στην διοργάνωση υπήρξε άρτια κάλυψη από Εθελοντές, από Ιατρούς και συνοδευτικά Ασθενοφόρα, Μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ με επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας τον Ιατρό Χειρουργό κ. Σωκράτη Δούκα, όσο και από Ραδιοτηλεπικοινωνίες από την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, καθώς και από Μοτοσικλετιστές συνοδούς ασφαλείας της Λέσχης Μοτοσικλέτας Varadero Club Hellas της οποίας ο προπομπός έφερε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας του Γιώργου Κωστάκου. Επίσης η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με προπομπό- μοτοσικλετιστή σε όλες τις διαδρομές των τριών ημερών, καθώς και με περιπολικά, τα οποία ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μαραθώνιος των 3 Ημερών που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος υποστηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο του εγκεφάλου, την ασθένεια από την οποία «έφυγε» ο Γιώργιος Κωστάκος, ο Αιγινίτης ηθοποιός και συγγραφέας του Μπρόντγουεϊ που διέπρεψε στην Νέα Υόρκη.
Οι αγώνες ήταν για όλες τις ηλικίες καθώς πραγματοποιήθηκαν και παιδικοί αγώνες από νήπια έως 12 ετών με όλα τα παιδιά να λαμβάνουν τιμητικό μετάλιο.

Το ίδρυμα ευχαριστεί για  μία ακόμη χρονιά τους χορηγούς , τους υποστηρικτές , τους εθελοντές καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η τριήμερη αθλητική συνάντηση.

Τα αποτελέσματα των 3 Ημερών.

Στον αγώνα 16 χιλιομέτρων της Αγίας Μαρίνας:

1ος Τανούς Αμπντάλα
2ος Βασίλης Ζαμπέλης
3ος Γιώργος Γιαννούλης

1η Λίντα Λαμπέργα
2η Φαίη Θεοδωράκη
3η Μάγδα Πουλημένου

Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων στην Πέρδικα:

1ος Βασίλης Ζαμπέλης
2ος Γιώργος Γιαννούλης
3ος Φειδίας Μπουρλάς

1η Φιλίππα Παπαϊωάννου
2η Λίντα Λαμπέργα
3η Μάγδα Πουλημένου

Στον αγώνα 21 χιλιομέτρων στην Αίγινα:

1ος Δημήτρης Δριτσάκος
2ος Ηλίας Μπάκας
3ος Γκεόργε Καμπάουερ

1η Ευαγγελία Κασιώνη
2η Κοραλία Κερκεντζέ
3η Ελπινίκη Παπασταθοπούλου

Σαράντα συμμετοχές μέτρησε ο, για πρώτη χρονιά εφέτος, θεσμός του Challenge, όπου νικητές ανακηρύχθηκαν οι:

1ος Τανούς Αμπντάλα
2ος Βασίλης Ζαμπέλης
3ος Γιώργος Γιαννούλης

1η Μάγδα Πουλημένου
2η Εύα Πανοπούλου
3η Γιούλη Φυτιλή

Στον ποδηλατικό αγώνα της Κυριακής:

1ος Νίκος Τόγιας
2ος Compo Ride Bicycle Adventure
3oς Δημήτρης Δελακούρας

1η Βίκυ Τζίμα
2η  Compo Ride Bicycle Adventure
3η Compo Ride Bicycle Adventure

Το κείμενο και τα αποτελέσματα αποτελούν Δελτίο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegina Marathon Challenge.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png