Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τις ομάδες της Αίγινας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Από το πρόγραμμα ξεχωρίσει ο κυριακάτικος 5ος Αγώνας Δρόμου 'Ιωάννης Καποδίστριας'. Την Πέμπτη ο αγώνας του μπασκετικού Σαρωνικού. Στο ποδόσφαιρο την Κυριακή στις 14.30 το αντρικό τμήμα της Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί την Ελλάς Ποντίων, το παιδικό αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 11.15 τον Ιωνικό εκτός έδρας, ενώ το εφηβικό τμήμα υποδέχεται το Σάββατο στις 12.45 την Αμφιάλη. Στο μπάσκετ και την Γ' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός φιλοξενεί την Πέμπτη στις 21.45 στο κλειστό του Μίλωνα την Βουλιαγμένη. Στο σύλλογο του Παναιγιναϊκού, το γυναικείο τμήμα φιλοξενεί τον Αετό Καλλιθέας το Σάββατο στις 12.00, το προ-mini υποδέχεται την Ελευθερία Μοσχάτου την Κυριακή στις 10.00, ενώ οι παγκορασίδες του συλλόγου αντιμετωπίζουν τον Φοίνικα Πειραιά εκτός έδρας την Κυριακή στις 14.15. Τέλος για το πρωτάθλημα της 2ης τοπικής κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός φιλοξενεί την ΑΠΣ Άμιλλα την Κυριακή στις 13.00 στο κλειστό του ΕΠΑΛ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Για την 17η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού Πειραιά η Α.Ε Σαρωνικός υποδέχεται την Ελλάς Ποντίων στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου μετά την ήττα από την Κύπρο (1-3) στον Κορυδαλλό θέλει την άμεση επιστροφή της στα νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στον νησιώτικο σύλλογο. Ο νεαρός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, και στο ματς με την Ελλάς θέλει να δει από τους παίκτες του μια εντελώς διαφορετική εικόνα, από αυτήν του περασμένου Σαββάτου. Το ματς έχει χαρακτήρα ντέρμπι, καθώς η ομάδα των Ποντίων είναι μια από τις πιο σταθερές του πρωταθλήματος, και έχει ένα αρκετά καλό ρόστερ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας την Κυριακή, και θα ξεκινήσει στις 14.30. Διαβάστε περισσότερα...

Την ανοδική του πορεία των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να επιβεβαιώσει για ακόμα ένα ματς, η ομάδα μπάσκετ του Σαρωνικού. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Καβάσιλα που βρίσκεται στην 4η θέση με 22 βαθμούς (μαζί με τον Παννεαπολικό), φιλοξενεί την Βουλιαγμένη η οποία δεν έχει κάνει καλό πρωτάθλημα, και βρίσκεται στην προτελευταία θέση (13η) με μόλις 16 βαθμούς. Βάση της γενικής εικόνας των δύο ομάδων, ο Σαρωνικός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την νίκη, με την προϋπόθεση όμως οι παίκτες των κυανόλευκων να παρουσιαστούν σοβαροί, όπως δηλαδή μας έχουν συνηθίσει στο φετινό πρωτάθλημα. Το ματς της Πέμπτης ανοίγει την αυλαία του β' γύρου. Στο αντίστοιχο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, ο Σαρωνικός είχε επικρατήσει της Βουλιαγμένης στην έδρα της με 52-45. Το τζάμπολ έχει οριστεί στις 21.45 στο κλειστό του Μίλωνα.

Για την 2η αγωνιστική του β' γύρου του πρωταθλήματος της 2ης τοπικής κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, η ομάδα βόλεϋ του Σαρωνικού υποδέχεται την ΑΠΣ Άμιλλα την Κυριακή στο ΕΠΑΛ. Μετά το αναβληθέν λόγω κακοκαιρίας ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Κελεό στην Ελευσίνα, τα κορίτσια της Αίγινας φιλοξενούν την ομάδα της Άμιλλας, με στόχο την συνέχιση του αήττητου στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα της Δήμητρας Παλαβρατζή είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς βρίσκεται στην 1η θέση με 15 βαθμούς, και η ως τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα, δεν δίνει το περιθώριο στις άλλες ομάδες να κλέψουν την πρωτιά. Οι αθλήτριες του Σαρωνικού δείχνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν το αήττητο σερί, και στο ματς της Κυριακής να προσθέσουν ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 13.00.

Τέλος την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στο νησί της Αίγινας θα διεξαχθεί ο 5ος Αγώνας Δρόμου 'Ιωάννης Καποδίστριας', προς τιμή του κορυφαίου ηγέτη της χώρας. Στον συγκεκριμένο αγώνα αναμένεται να δώσουν το παρόν μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως η Μαρία Πολύζου, η Ουρανία Ρεμπούλη, η Παναγιώτα Βλαχάκη, ο Παναγιώτης Χαραμής κα. Το Aegina Portal θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα τόσο ραδιοφωνικά, όσο και μέσω Video Live Streaming. Την περιγραφή θα κάνουν οι Σταύρος Ρωπαϊτης και η χρυσή ολυμπιονίκης του βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, Αθανασία Τσουμελέκα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png