Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τις ομάδες της Αίγινας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Την Παρασκευή ο αγώνας του μπασκετικού Σαρωνικού. Στο ποδόσφαιρο και το αντρικό πρωτάθλημα του Πειραιά, η Α.Ε Σαρωνικός υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας το Κερατσίνι την Κυριακή στις 15.30, ενώ το Σάββατο το παιδικό τμήμα του συλλόγου φιλοξενεί στις 12.30 το Μοσχάτο. Στο μπάσκετ και την Γ' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Λέων στο Μοσχάτο την Παρασκευή στις 21.30. Στα τμήματα υποδομής του Παναιγιναϊκού, οι παγκορασίδες υποδέχονται αρχικά το Σάββατο στις 12.00 την Καλλιθέα, ενώ την Κυριακή αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στον Πειραιά, στις 11.45. Επίσης για το πρωτάθλημα μίνι ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον Πειραϊκό την Κυριακή στις 14.00. Τέλος για την Α' κατηγορία γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται την Κυριακή στις 19.00 από τον Φοίνικα Πειραιά.  Στο βόλεϋ, η γυναικεία ομάδα του Σαρωνικού φιλοξενείται από τον Μανδραϊκό στο κλειστό του Λυκείου της Μάνδρας το Σάββατο στις 14.30, ενώ οι παγκορασίδες του συλλόγου φιλοξενούνται από τον Έσπερο την Κυριακή στις 11.45 στο κλειστό 'Εθνικής Αντιστάσεως'.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Πειραιά η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί το Κερατσίνι. Η ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου μετά το βαρύ 5-1 από την Προοδευτική την περασμένη αγωνιστική, υποδέχεται την 2η στην βαθμολογία αλλά και κυπελλούχο Πειραιά ομάδα του Κερατσινίου. Οι 'ροσονέροι' είχαν επικρατήσει του Αετού Κορυδαλλού με 1-0 στον τελικό του 'Καραϊσκάκη' πριν από 3 εβδομάδες, και βρίσκονται (57β) πέντε βαθμούς πίσω από την Προοδευτική (62β) στον βαθμολογικό πίνακα. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους νησιώτες, καθώς οι κυπελλούχοι είναι σε εξαιρετική φόρμα. Παρ' όλα αυτά οι  κυανοκίτρινοι της Αίγινας θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αφού πέρα από την ήττα του α' γύρου από την Προοδευτική (0-2), παραμένουν αήττητοι με μόλις μία ισοπαλία (με Μοσχάτο). Το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής θα γίνει την Κυριακή και θα ξεκινήσει στις 15.30.

Η 20η στροφή του πρωταθλήματος της Γ' ΕΣΚΑΝΑ βρίσκει τον Σαρωνικό αντιμέτωπο του Λέων Μοσχάτου. Η ομάδα του Αντώνη Δαχρετζή μετά την ήττα από την πρωτοπόρο Δάφνη Αγ. Δημητρίου (60-64), θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει σε γενικές γραμμές καλό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μοσχάτου βρίσκεται στην 8η θέση με 27 βαθμούς (9/9), με τον Σαρωνικό να είναι 5ος με 30β (11/8). Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για τις δύο ομάδες, αφού από την μία η ομάδα της Αίγινας θέλει να παραμείνει σε τροχιά ανόδου, και από την άλλη ο Λέων να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Η συνάντηση της 20ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο κλειστό του Μοσχάτου, με το τζάμπολ να είναι στις 21.30.

Τέλος στο βόλεϋ, με δύο αγώνες συνεχίζονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Σαρωνικού. Αρχικά το Σάββατο οι γυναίκες του νησιώτικου συλλόγου θα αντιμετωπίσουν τον Μανδραϊκό εκτός έδρας, ενώ στη συνέχεια οι παγκορασίδες θα φιλοξενηθούν από τον Έσπερο την Κυριακή στο 'Εθνικής Αντιστάσεως'.

Ώρα play off για την 2η τοπική κατηγορία γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να ξεκινάει με αντίπαλο τον Μανδραϊκό (Άμιλλα, Κυζικός οι άλλες ομάδες). Οι αθλήτριες της Δήμητρας Παλαβρατζή οι οποίες ολοκλήρωσαν την α' φάση αήττητες,θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τα play off και να δείξουν από νωρίς πως είναι το αφεντικό της β' φάσης. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, με την νεαρή coach να προετοιμάζει την ομάδα της εν όψη αυλαίας των play off. Το ματς είναι το Σάββατο στις 14.30.

Συνέχεια στην μέχρι στιγμής εξαιρετικής παρουσίας στο πρωτάθλημα, θέλουν να δώσουν οι παγκορασίδες του Σαρωνικού. Οι νεαρές βολλευμπολίστριες της Αίγινας, μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, αντιμετωπίζουν για την 3η αγωνιστική την επίσης αήττητη ομάδα του Εσπέρου. Τα κορίτσια της Δήμητρας Παλαβρατζή προετοιμάζονται για τον σημαντικό αυτόν αγώνα, με την αισιοδοξία για άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα να είναι διάχυτη. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή στο κλειστό 'Εθνικής Αντιστάσεως', με το πρώτο σέρβις να είναι στις 11.45.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png