Ο Σταμάτης Κολεθράς θα αγωνιστεί στον αγώνα ''Ιωάννης Καποδίστριας 2017''.

ΟΑΚΑ. Δελτίο Τύπου.
Ο Σταμάτης Κολεθράς θα έρθει στις 22 Ιανουαρίου στην Αίγινα για να αγωνιστεί στον αγώνα ''Ιωάννης Καποδίστριας''. Μια σημαντική παρουσία από έναν αθλητή και νυν προπονητή της πυγμαχίας , με πολύ μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο . Μεγάλη τιμή για τον αγώνα μας η συμμετοχή ενός τόσο μεγάλου αθλητή, παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό του. O Σταμάτης "Μάκης" Κολέθρας είναι Έλληνας πυγμάχος και προπονητής πυγμαχίας. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1964 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην πυγμαχία. Ως πυγμάχος κέρδισε πολλές διακρίσεις με σημαντικότερη εκείνη του 1988 στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των 71 κιλών του C.I.S.M.

Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 και κατέκτησε τρεις φορές την 5η θέση σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.το 1987 στο διεθνές τουρνουά interacup κέρδισε το Rompert Wangila από την Κένυα με 3-2 στα σημεία .ο Wangila το 1987 ήταν ο Πρωταθλητής Αφρικής και την επόμενη χρονιά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Η συμμετοχή του στην ομάδα της Μικτής Ευρώπης στις 11 Νοεμβρίου του 1989 ενάντια στη Βουλγαρία με αντίπαλο τον Βούλγαρο πυγμάχο Rosen Ibishev θεωρείται τιμητική για την Ελλάδα γιατί ήταν ο μοναδικός Έλληνας πυγμάχος που εκπροσώπησε την Γηραιά Ήπειρο στην κατηγορία των 75 κιλών.

Ως Έλληνας πυγμάχος έχει σημειώσει σε Πανευρωπαικούς αγώνες 4 νίκες γεγονός που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει καταφέρει άλλος Έλληνας πυγμάχος. Συγκεκριμένα: 1985 Ουγγαρία,επί του Γιουγκοσλάβου jakoubi με 3-2,1987 Ιταλία , 5-0 επί του Σκωτσέζου Ρenter,1989 Αθήνα ,4-1 τον Γερμανό guznik και 1991 Σουηδία ,25-15 τον Βέλγο wahhabi.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png