Με μεγάλη επιτυχία και 1.460 συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε ο "13ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας", στην Αίγινα.

20240128_115817.jpg
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή δρομέων, όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Αίγινα, με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή της "Παναγίτσας", ο "13ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας". Η φετινή διοργάνωση έκανε ρεκόρ συμμετοχών φτάνοντας τις 1.460 συμμετοχές! 


Η περιοχή γύρω από την "Παναγίτσα" όπου είχαν στηθεί οι δύο μεγάλες αψίδες του αγώνα και οι σταθμοί υποστήριξης της διοργάνωσης ήταν γεμάτη από κόσμο και από δρομείς που προετοιμάζονταν για την συμμετοχή τους. Το κρύο ήταν αισθητό σήμερα στην Αίγινα, με τους βοριάδες να ρίχνουν την θερμοκρασία, όχι όμως και τη διάθεση των αθλητών και των διοργανωτών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν οι αγώνες. 

ioannis-kapodistrias-01.jpg


Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί με τους παιδικούς αγώνες. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με τα 10.000 μέτρα και τον ημιμαραθώνιο δρόμο. Ο αριθμός των δρομέων που συμμετείχαν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νησί, ένα ατελείωτο "ποτάμι" από αθλητές που απόλαυσαν μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Μία διαδρομή που εκτός από την φυσική της ομορφιά, αναδύει τμήματα από την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Σημειώνεται ότι οι αγώνες των δύο μεγάλων διαδρομών εξελίχθηκαν πάρα πολύ καλά. 

ioannis-kapodistrias-03.jpg


Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στις 1 το μεσημέρι με τα 5.000 μέτρα μαθητών, δρομέων και περιπατητών.   

Πριν την έναρξη του αγώνα με την επωνυμία "Κυριάκος Γκαρής" οι αθλητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή και το πλοίο "Φοίβος" απέδωσε τιμές με συριγμούς.

Ο Βασίλης Ζαμπέλης μιλώντας στο Aegina Portal λίγο μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης είπε ότι όλα πήγαν καλά, η Αστυνομία βοήθησε πάρα πολύ, όπως και οι ομάδα των Ραδιοερασιτεχνών, η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας, οι Ναυτοπρόσκοποι, το νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος", το Νεφρολογικό Κέντρο και άλλοι. "Ο κόσμος από ότι έδειξε έμεινε ευχαριστημένος και πιστεύω από ότι είπανε και του χρόνου θα είναι και πάλι κοντά μας για τον αγώνα του 2025. 

ioannis-kapodistrias-06.jpg


Τα πρώτα αποτελέσματα:
 

Στα 10.000 μέτρα πρώτος ήτανε ο Θεόδωρος Αναγνώστου, δεύτερος ο Παναγιώτης Αλιφέρης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου.

Στις γυναίκες στα 10.000 μέτρα πρώτη η  Ζωή Αντρικοπούλου, δεύτερη η Μιχαέλα Αμπατζιόγλου και τρίτη η Βασιλική Πατθέα.

Στον ημιμαραθώνιο στους άντρες πρώτος ήταν ο Πρόδρομος Παρούτογλου, δεύτερος ο Παναγιώτης Αλεβίζος και τρίτος ο Αριστοτέλης Ζάγκος. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αναστασία Τσουρουξή, δεύτερη η Ελπίδα Κασέπα και τρίτη η Στέλλα Χοστίδου.

Στα 5.000 μέτρα στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατερίνα Σμέρνου, γυμνάστρια του Μεσαγρού στην Αίγινα,  δεύτερη Χοντρονάσιου Ελένη και τρίτη η Ταλασσόγλου Αρετή.

ioannis-kapodistrias-07.jpg
Στους άντρες πρώτος ήταν ο Γιώργος Γιαννούλης, δεύτερος ο Ιωάννης Βαφειάδης και τρίτος ο Νικόλαος Θεολογίτης.

Στα 5.000 μέτρα γυμνασίου κοριτσιών πρώτη η Ελίζαμπεθ Γουίντερς, δεύτερη η Ιουλία Αναγνωστοπούλου και τρίτη η Ελπίδα Καλογεροπούλου.

Στα 5.000 μέτρα Λυκείων πρώτος ήταν ο Αντώνης Ζαμπέλης που είναι στο λύκειο Αίγινας, δεύτερος ο Γιώργος Ζαμπέλης ο οποίος είναι πρώτη γυμνασίου, είναι στο γυμνάσιο Κυψέλης και τρίτος ο παναγιώτης Δημόπουλος που είναι στο λύκειο Αίγινας. Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Ζαμπέλης ήταν και δεύτερος στο συνολικό αγώνα των 5.000 μέτρων  μαζί με τους άντρες,  βραβεύτηκε μόνο στα λύκεια.  

Δείτε τα αποτελέσματα:

Ημιμαραθώνιος
10.000 μέτρα
5.000 μέτρα δρομείς
5.000 μέτρα γυμνασίων - λυκείων
5.000 μέτρα περιπατητών 


ioannis-kapodistrias-05.jpg


"Στην διοργάνωση συμμετείχε και η Ομάδα Δρομέων Ελπίδας με παιδιά ΑΜΕΑ, που με τα καροτσάκια τους ήρθαν και χαρήκανε. κάνε μία όμορφη εκδρομή στην Αίγινα", είπε ο Βασίλης Ζαμπέλης για μία ομάδα που ξεχώρισε. "Αγωνίστηκαν τη βοήθεια των Δρομέων Υγείας και ένιωσαν την εμπειρία του να συμμετέχεις και να περνάς καλά σε ένα αθλητικό γεγονός. Είναι μεγάλη προσπάθεια αυτή που γίνεται από αυτή την ομάδα, που πραγματικά προσφέρει πολύ σημαντικό έργο. Η Αίγινα τους έχει τους έχει αγκαλιάσει".  

ioannis-kapodistrias-04.jpg


Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, η πρόεδρος του Ο.Α.Κ. Αίγινας κ. Μάγδα Μαρίνη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης και ιατρός του αγώνα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σφήκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Μπήτρος, ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας, εκ μέρους της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας,  η κ. Φωτεινή Μπήτρου, επίτιμη πρόεδρος του ΟΑΚΑ, η πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη και άλλοι. 

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png