"Ο Σαρωνικός μπορεί και πρέπει να μας ενώνει". Επιστολή παρέμβασης από τον Σωτήρη Κρεούζη.

Από τον καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή ποδοσφαίρου κύριο Σωτήρη Κρεούζη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, που ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως μια επιστολή παρέμβασης και έχει ως θέμα "Την επόμενη ημέρα του Σαρωνικού". Σε αυτή ο κύριος Κρεούζης παρουσιάζει προσωπικές προτάσεις, αλλά και διαπιστώσεις για το Σαρωνικό.

Παρακολουθώντας  την παρατεταμένη διοικητική αδράνεια. Την αναποτελεσματική και χωρίς προοπτική λύσεων για την επόμενη μέρα του Σαρωνικού ανταλλαγή  επιστολών μεταξύ πρωταγωνιστών της προηγούμενης και όχι μόνο σαιζόν . Την προσπάθεια αξιοποίησης  του Σαρωνικού για την δημιουργία εντυπώσεων στο εκλογικό σώμα ,  μεταξύ παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την διοίκηση του Δήμου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Αλλά και με το δικαίωμα που μου δίνει το γεγονός ότι έχω δουλέψει για πολλά χρόνια , με υψηλό προσωπικό κόστος, αρκετούς νεαρούς Αιγινήτες αθλητές που αυτή τη στιγμή ανήκουν στην δύναμη αθλητών του Σαρωνικού και είναι σε θέση να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα του, εάν όμως αξιοποιηθούν κατάλληλα.  Θέλω να καταθέσω την άποψη μου.

Είμαστε  μπροστά: α) Στο απογοητευτικό αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς και β) Στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που δημιουργούν  πρόβλημα στην εύρεση οικονομικών πόρων στήριξης  μεγαλεπήβολων  προσδοκιών ,για υψηλές κατηγορίες  με την εισαγωγή πολλών έτοιμων ποιοτικών αθλητών .

Το  ερώτημα που μπαίνει είναι εάν ως τοπική κοινωνία έχουμε κάτι να αντιπαρατάξουμε ; Έχουμε λοιπόν την επιλογή της αδράνειας , απλά να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε τις  δυσάρεστες εξελίξεις που έρχονται ή κάτι να κάνουμε .

ΠΡΟΤΑΣΗ

Άμεση σύγκλιση το αργότερο ως  27 Ιουνίου 2010 από τον πρόεδρο Γ. Μαμακόπουλο και το  υπάρχον ουσιαστικά ανενεργό Δ.Σ., μιας διευρυμένης συνέλευσης μελών ,φίλων και κάθε ενδιαφερόμενου   για την επόμενη μέρα του   ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Σκοπός η κατάθεση προτάσεων για την επόμενη μέρα του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και  όχι για τα λάθη του παρελθόντος , για αυτά υπάρχει χρόνος για όποιον θέλει να σκοτώνει το χρόνο του παρελθοντολογώντας. Για αποφάσεις και τον προγραμματισμό  της επόμενης μέρας δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να βιαστούμε .

Εάν δεν υπάρχουν έτοιμες προτάσεις  από ενδιαφερόμενους  επενδυτές  για την επόμενη σαιζόν. Προτείνω με απόφαση – εξουσιοδότηση του παρόντος Δ.Σ. ή με πρακτικό της Γ.Σ. τη σύσταση μίας ολιγομελούς προπαρασκευαστικής επιτροπής που θα δουλέψει ώστε να οδηγηθεί ο Σαρωνικός εντός το αργότερο ενός μήνα , σε μία νέα κατά το δυνατόν διευρυμένη Γ.Σ. απολογιστική του απερχόμενου και εξελεγκτική νέου Δ.Σ.
Το έργο της προπαρασκευαστικής επιτροπής.

Ξεκινώντας από το δεδομένο ότι ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ και το μέλλον του ενδιαφέρει όλη την τοπική μας κοινωνία .Το έργο της προπαρασκευαστικής επιτροπής θα είναι:

Α) Ο προγραμματισμός  της νέας σαιζόν με μια νέα φιλοσοφία ,που να υπηρετεί ένα νέο σκοπό: Το ΣΑΡΩΝΙΚΟ ως κύριο μη κερδοσκοπικό φορέα άθλησης και αθλητισμού στο νησί μας.

1. Να γίνει το πρώτο βήμα να τεθούν οι οργανωτικές βάσεις  και συνειδητά να χαμηλώσουμε τον πήχη των προσδοκιών για πολύ υψηλά αγωνιστικά αποτελέσματα . Έτσι ώστε ο Σαρωνικός να  διατηρεί διαχρονικά ανταγωνιστικές ομάδες (Ανδρικό , εφηβικό, παιδικό )στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο κυρίως από αθλητές τοπικής αιγινήτικης παραγωγής , παρέχοντας την δυνατότητα και τις απαραίτητες συνθήκες στα ταλέντα του νησιού να εξελίσσονται και στους φιλάθλους το αθλητικό θέαμα, που κυρίως τα παιδιά μας μπορούν να προσφέρουν.

2. Να παρέχει ο Σαρωνικός αξιόπιστες υπηρεσίες Ακαδημίας. Στο χαμηλότερο δυνατό κόστος : Άθληση  με ποδόσφαιρο για κάθε ενδιαφερόμενο παιδί και εκπαίδευση ταλέντων σε  μελλοντικούς αθλητές , από εξειδικευμένους εκπαιδευτές (και όχι από μη εκπαιδευμένους χομπίστες που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν  από θέσεις υποστήριξης αλλά όχι εκπαιδευτή ) . Ποιό  συγκεκριμένα δουλειά της επιτροπής θα είναι : η επεξεργασία των πιθανών λύσεων  (σεναρίων ) ο καταρτισμός εκθέσεων που θα περιγράφουν σε γενικές γραμμές , το έργο και τις ανάγκες του σε δομές και ανθρώπινο δυναμικό ( στελέχη υποστήριξης και αθλητές ). Όπως και Προϋπολογισμούς   των απαιτούμενων δαπανών .

Β) Να κάνει την ενημέρωση και την πρώτη επαφή με όλους τους κοινωνικούς φορείς , τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του νησιού , για τα νέα δεδομένα και την ανάγκη στήριξης της νέας αυτής προσπάθειας με τη δημιουργίας  ενός νέου Δ.Σ. έκτακτης ανάγκης με την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων εκπροσώπων των θεσμικών φορέων , των επιχειρήσεων  και ικανών περί τη διοίκηση μελών της κοινωνίας μας.

Έτσι ώστε από μια  διευρυμένη Γ.Σ. να εκλεγεί ένα νέο ικανό πολυσυλλεκτικό διοικητικό σχήμα με σαφές και  προετοιμασμένο σε γενικές γραμμές τον προγραμματισμό για την επόμενη δύσκολη σαιζόν . Μόνο ένα τέτοιο Δ.Σ. που θα εκπροσωπεί και θα στηρίζεται  από  μεγάλο πολυσυλλεκτικό  κομμάτι   της  κοινωνίας ,  θα μπορέσει  να βάλει το Σαρωνικό στον ευρύτερα αποδεκτό κοινωνικό ρόλο, που μπορεί και πρέπει να παίζει. Να κάνει το ΣΑΡΩΝΙΚΟ τον κοινωνικό φορέα που μπορεί και πρέπει να μας ενώνει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png