Με την παρέα του Μωχάμετ για κρίκετ, στην περιοχή των "Σαλαμινομάχων".

Το κρίκετ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα, αποτελεί όμως το σημαντικότερο κομμάτι για την αθλητική ζωή κρατών όπως του Πακιστάν. Νέοι άνθρωποι που μένουν και εργάζονται στο νησί τα τελευταία χρόνια, με καταγωγή από το Πακιστάν, έχουν φέρει μαζί τους μικρά κομμάτια και αγαπημένες συνήθειες της πατρίδας τους. Μία από αυτές είναι το κρίκετ και χθες στην περιοχή των "Σαλαμινομάχων" στην βόρεια πλευρά του νησιού, νέοι από το Πακιστάν μας έδειξαν και μας μίλησαν για το αγαπημένο - εθνικό τους σπορ: το κρίκετ. Ο Μωχάμετ τα καταφέρνει καλύτερα από τα υπόλοιπα παιδιά στα Ελληνικά και αναλαμβάνει να μας περιγράψει τα βασικά ενός αγώνα κρίκετ. Μας εξηγεί ότι η δημοτικότητα του αθλήματος στη χώρα του είναι ανάλογη με αυτή του ποδοσφαίρου για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα παιδιά είναι χαρούμενα και δέχονται με ευγένεια την πρόταση μας να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι τους. Ο Μωχάμετ μας εξηγεί ότι δουλεύουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Τώρα που η μέρα έχει μεγαλώσει έχουν περισσότερο χρόνο για το αγαπημένο τους άθλημα. Αγαπούν το νησί και νοιώθουν ότι το κρίκετ τους φέρνει κοντά στην πατρίδα τους. Το χαμόγελο δεν φεύγει στιγμή από τα πρόσωπα τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί για αρκετή ώρα και θα είναι το τέλος μιας ακόμη μέρας μακριά από την πατρίδα για τους νεαρούς βιοπαλαιστές, που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να μείνουν μια παρέα και να διασκεδάσουν με απλά καθημερινά πράγματα, όπως άλλωστε η ηλικία τους το απαιτεί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png