Aegina Cup. Υπέροχη διοργάνωση με δυνατό τελικό!

Η μπόρα το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν παρά μία μικρή ανάπαυλα για τους διοργανωτές του Aegina Cup και τους αθλητές που πήραν μέρος σε ένα επιτυχημένο από κάθε πλευρά αθλητικό event. Μετά από λίγη ώρα η βροχή έδωσε τη θέση της σε έναν υπέροχο ήλιο, το λιμάνι γέμισε και πάλι από ζωή και οι αθλητές πάτησαν και στην άμμο για να συνεχίσουν τους αγώνες όπως αυτοί είχαν οριστεί από το πρόγραμμα. Οι κερκίδες του γηπέδου ήταν κατάμεστες από κατοίκους της Αίγινας και παραθεριστές του τριημέρου. Θεατές κάθε ηλικίας που συμμετείχαν σε μία ακόμη ημέρα γιορτής, όπως ήταν η  δεύτερη ημέρα του Aegina Cup Beach Volley στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Στο video που ακολουθεί οι καλύτερες στιγμές από τον τελικό του Aegina Cup:

Η διοργάνωση έκλεισε με έναν τελικό που όπως αποδείχθηκε ήταν "το κερασάκι στην τούρτα". Πρόσφερε μοναδικές στιγμές, με πάθος, δύναμη, πολύ καλή τεχνική και πάνω από όλα θέαμα! Στον τελικό έφτασαν οι Ηλίας Κλώνος και Ηλίας Κατσιβέλης και οι Κώστας Κογκαλίδης και Γιάννης Μαμάης.

Στο video που ακολουθεί οι οι Κώστας Κογκαλίδης και Γιάννης Μαμάης μιλούν στο Aegina Portal λίγο μετά την νίκη τους:

Νικητές του τελικού ήταν οι Κώστας Κογκαλίδης και Γιάννης Μαμάης, που πήραν το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στο πρώτο Masters που θα φιλοξενηθεί στην Αίγινα.

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό των ανδρών εδώ.
Δείτε φωτογραφίες από τον πρώτο ημιτελικό των ανδρών εδώ.
Δείτε φωτογραφίες από τον δεύτερο ημιτελικό των ανδρών εδώ.
Δείτε φωτογραφίες από τον ημιτελικό και τελικό γυναικών εδώ.

Στο video που ακολουθεί φάσεις από τους ημιτελικούς των ανδρών:

Το Δελτίο Τύπου της Οργανωτική Επιτροπής για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
Με  κατάμεστες εξέδρες ολοκληρώθηκε το τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ Aegina Cup στην εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες το πρώτο Masters του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναδεικνύοντας νικητές τους Κώστα Κογκαλίδη και Γιάννη Μαμάη.

Στον τελικό των ανδρών κέρδισαν με 2-0 σετ (26-24 και 21-10) τους Ηλία Κλώνο και Ηλία Κατσιβέλη. Οι δύο νικητές, μόνιμοι παραθεριστές στη Σουβάλα και συμπαίκτες στον Εθνικό Πειραιά εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο κυρίως ταμπλό του Masters 16-19 Ιουνίου κεντρικό λιμάνι /Αγία Μαρίνα).

Νωρίτερα  στον τελικό των γυναικών το δίδυμο Μαρίνη και Μάρκου επιβλήθηκε 2-0 των Τζάθα και Μπούζο. Η νίκη τους στον τελικό τους έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Masters.

Η έντονη βροχόπτωση στην ανάπαυλα των αγώνων δεν πτόησε τον κόσμο που γέμισε τις εξέδρες. Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές υποστήριξαν τους αθλητές και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του τουρνουά Masters που ανοίγει την αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Κώστας  Κογκαλίδης: “Η αίσθηση του να παίζεις σε έναν τόπο που αγαπάς, μπροστά σε παιδικούς φίλους, είναι απερίγραπτη και χαίρομαι πολύ που θα έχουμε την ευκαιρία να το ξαναζήσουμε και στο Masters”.

Ηλίας Κλώνος: “Το πρώτο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν είχα καθόλου άγχος που έπαιζα μπροστά στους συντοπίτες μου. Απεναντίας ένιωσα υπερήφανος”.

Θεοδόσης  Σακκιώτης - Δήμαρχος Αίγινας: “Τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις βοηθούν και δίνουν άλλη πνοή στο νησί μας. Πιστεύω ότι στους τελικούς θα κάνουμε ρεκόρ προσέλευσης θεατών”.   

Φίλιππος  Τζίτζης πρόεδρος της οργανωτικής  επιτροπής Aegina Masters Beach Volley: “Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ καλό. Ο κόσμος το χάρηκε πολύ. Εμείς στην Αίγινα ζούμε και αναπνέουμε για τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις. Θα μιλήσουμε με την ΕΟΠΕ για να δώσουμε δυο wild cards, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση από το νησί ”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png