3ος Ημιμαραθώνιος του Ιδρύματος Γεωργίου Κωστάκου..

Με τη συμμετοχή 101 δρομέων και 22 περιπατητών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο 3ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γεωργίου Κωστάκου. Ο αγώνας που ήταν επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα, έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασία που έφτασε στους 37 °C. Η εκίνησε της διοργάνωσης έγινε σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορούσε τους περιπατητές και έγινε στις 4:30 από την πλατεία της Αγίας Μαρίνας και η δεύτερη τους δρομείς η εκκίνηση των οποίων έγινε επίσης από τον ίδιο χώρο μία ώρα αργότερα. Η αστυνομία είχε είχε φροντίσει ώστε να ρυθμιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να υπάρχει η αναγκαία ασφάλεια για τους αθλητές, ενώ σε επιλεγμένα σημεία υπήρχαν εθελοντές που παρείχαν νερά. Στον αγώνα συμμετείχε και ασθενοφόρο από το Νεφρολογικό Κέντρο της Κυψέλης.

Οι δρομείς είχαν να αντιμετωπίσουν 16 δύσκολα χιλιόμετρα στις περιοχές Αγίας Μαρίνα, Μεσαγρού, Άλωνες και Βαγίας. Από τους 101 δρομείς τερμάτισαν οι 96. Νικητής φέτος ήταν Wegene Tafece, ένας νεαρός αθλητής που έκανε χρόνο 55:42 με δεύτερο το δικό μας Βασίλη Ζαμπέλη που τερμάτισε με χρόνο 58:58. Τρίτος ήρθε ο Τάννους Αμπντάλλα με χρόνο 1:01:15. Στον αγώνα των περιπατητών τερμάτισαν και οι 22 αθλητές που συμμετείχαν, διασχίζοντας μια απόσταση 12 χιλιομέτρων. Πρώτη τερμάτισε η Αγγελική Αποστόλου, δεύτερη η Ειρήνη Μαρίνη και τρίτος ο Στέφανος Τριανταφύλλης. Και στους δύο αγώνες συμμετείχαν πολλοί αθλητές από την Αίγινα, είτε ως ανεξάρτητοι, είτε ως μέλη αθλητικών φορέων.

Πριν την έναρξη του αγώνα διαβάστηκε και ευχή της εκκλησίας που ευλόγησε τον αγώνα, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κύριος Φίλιππος Τζίτζης. Η διοργάνωση έκλεισε με την απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και διπλωμάτων, ενώ η πρώτη θέση συνοδεύτηκε και με δώρο διήμερο διακοπών στην Αίγινα.

Μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png