Κορίτσι από "χρυσάφι" η Βέρα Καλαντζή. Στέφθηκε επάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2012 στην κατηγορία Optimist.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2012 στην κατηγορία optimist είναι η ιστιοπλόος Βέρα Καλαντζή του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Η αθλήτρια του ΝΟΑ στέφθηκε επάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist που η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας διοργάνωσε στην Ιτέα για τέταρτη συνεχή χρονιά από 21 μέχρι 26/6/2012. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας εξακολουθεί να γράφει την ιστορία του ναυταθλητισμού στο νησί με χρυσά γράμματα! Πιο συγκεκριμένα, στους αγώνες συμμετείχαν 277  αθλητές και αθλήτριες και ο ΝΟΑ συμμετείχε με τους παρακάτω: ΚΑΛΑΝΤΖΗ Βέρα, ΓΚΑΡΗ Νατάσα,ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα-Βασιλική, ΚΑΛΑΝΤΖΗ Αλίκη, ΛΑΛΙΖΑ Δανάη, ΤΡΙΜΗ Ευαγγελίνα, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αριάδνη και ΡΟΔΙΤΗ Παναγιώτη.


Οι καιρικές συνθήκες ήταν απογοητευτικές καθώς οι αθλητές έμειναν επί πέντε ημέρες από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Ιτέας με θερμοκρασίες στο κόκκινο αναμένοντας να βγουν κούρσες . Συνολικά έγιναν οκτώ ιστιοδρομίες τις οποίες χαρακτήριζαν οι συνεχής αλλαγές του ανέμου που ταλαιπώρησαν τους αθλητές . Παρόλα αυτά η Βέρα Καλαντζή κατάφερε με σταθερές κούρσες να βρίσκεται όλες τις ημέρες στο βάθρο και της αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς η επιτυχία της έγινε κάτω από ακραίες συνθήκες που επικράτησαν και στέφθηκε πανάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια. Άτυχη στάθηκε στις δύο πρώτες κούρσες η ΓΚΑΡΗ Νατάσα η οποία λόγω αλλαγών του αέρα βρέθηκε να βρίσκεται αρχικά στην 35 θέση για να καταφέρει να βρεθεί στην τέταρτη θέση κοριτσιών, χάνοντας κυριολεκτικά το μετάλλιο στην προτελευταία κούρσα.

Την 8η θέση κοριτσιών κατέλαβε η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα - Βασιλική, την 16 η ΚΑΛΑΝΤΖΗ Αλίκη και την 18η η ΛΑΛΙΖΑ Δανάη, όλοι στον χρυσό στόλο. Οι υπόλοιποι αθλητές από καθαρή ατυχία γαι τους λόγους που προαναφέρθηκαν, βρέθηκαν στον αργυρό στόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες γίνονται στην Ιτέα με την οικονομική στήριξη της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Δελφών, του Λιμενικού Ταμείου κλπ, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι οι αγώνες αυτοί ενισχύουν σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις  και ευελπιστούν και την επόμενη χρονιά να το επαναλάβουν. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής μεταλλίων παρά την αντίθεση αθλητών και προπονητών .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε συζήτηση που έγινε από μέλος του του ΝΟΑ και στελέχους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ειπώθηκε ότι η Ομοσπονδία είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση διοργάνωσης των αγώνων του 2013 εφόσον καλυφθούν οι ανάγκες όπως το 2008 που είχαν διοργανωθεί από την  Αίγινα και είχαν τεράστια επιτυχία.
Το ΔΣ του ΝΟΑ συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες τους αλλά και την προσπάθειά τους, όπως επίσης και τον προπονητή του Ομίλου ΞΥΠΑ Γιώργο.

Ανακοινώνεται επίσης ότι αναχώρησε για την Ιταλία η επταμελής εθνική ομάδα οπτιμιστ στην οποία συμμετέχει η αθλήτρια μας ΛΑΛΙΖΑ Δανάη προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οπτιμιστ που θα διεξαχθεί στην Βενετία. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png