Το οργανωτικό πλάνο του Παναιγιναϊκού για τη φετινή χρονιά παρουσίασε ο Φίλιππος Τζίτζης.

Σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα χρονιά του ανδρικού τμήματος του Παναιγιναϊκού. Μία ομάδα που θα αποτελείται σε ένα ποσοστό 80% από Αιγινήτες αθλητές, θα προπονείται στην Αίγινα, αλλά οι εντός έδρας αγώνες θα δίνονται στο κλειστό γήπεδο των Μεθάνων. Για όσα συνθέτουν αυτή τη νέα προσπάθεια, το οργανωτικό πλάνο και τις προσδοκίες για τη νέα αγωνιστική χρόνια, παρουσίασε μιλώντας στο Aegina Portal ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα Φίλιππος Τζίτζης. Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν επτά τμήματα στον Παναιγιναϊκό.

Η ανδρική ομάδα ξεκινά τους αγώνες του στις 2 Οκτωβρίου με πρώτο αγώνα στη Νέα Σμύρνη, και δεύτερο στο γήπεδο των Μεθάνων. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου. Η ομάδα ξεκινά από την Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το τόλμημα είναι δύσκολο, αλλά στον Παναιγιναϊκό υπάρχει η πεποίθηση ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Η γυναικεία ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της στις 2 Σεπτεμβρίου, με πρώτο αγώνα στις 9 Οκτωβρίου και αντίπαλο της Αναπτυξιακή ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στα Μέθανα με τον Πορφύρα. Την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει επίσης και το παιδικό τμήμα που αριθμεί 15-18 αθλητές. Το πρωτάθλημα ξεκινά αρχές Οκτωβρίου. Οι αγώνες θα γίνονται το Σάββατο. Ο Φίλιππος Τζίτζης είναι αισιόδοξος για την πορεία του τμήματος, καθώς εκτός από τους παλιούς αθλητές, έχουν προστεθεί ακόμη τρεις φέτος. Οι κορασίδες θα ξεκινήσουν προπονήσεις στις 7 Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα της ομάδας ξεκινά Οκτώβριο. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου με πρώτο αγώνα, εκτός έδρας με τον Διογένη. Πέρυσι η ομάδα έδωσε περίπου 30 αγώνες και ο Φίλιππος Τζίτζης πιστεύει ότι φέτος μπορούν να περάσουν στη δεύτερη φάση.

Οι παγκορασίδες θα ξεκινήσουν στις 10 Ιανουαρίου με δύο τμήματα. Αυτή τη στιγμή αριθμούν 10 αθλήτριες, αλλά ο Φίλιππος Τζίτζης θεωρεί ότι το τμήμα θα συμπληρωθεί με ακόμη 15 αθλήτριες. Το προ-mini ξεκινά τέλη Νοεμβρίου.

Ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν την ομάδα και το Δήμο Μεθάνων, καθώς με ομόφωνη απόφασή του το Μάιο έδωσε το δικαίωμα στον Παναιγιναϊκό να χρησιμοποιεί το γήπεδο ως έδρα, μαζί με την τοπική ομάδα και τον Τροιζινιακό. Ευχαρίστησε επίσης την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού για τις μετακινήσεις. Ο Φίλιππος Τζίτζης χαρακτηρίζει το κλειστό γήπεδο των Μεθάνων ως ένα "κόσμημα" για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και την απόφαση από την πλευρά της ομάδας τόλμημα, εξηγώντας πως στις μεγάλες ηλικιακά ομάδες, δεν είναι δυνατόν να παιχτεί μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο. Ευχαρίστησε τους κυρίους Καραγιάννη και Παντελή, δήμαρχο και αντιδήμαρχο αθλητισμού αντίστοιχα του Δήμου Μεθάνων και την κυρία Ψυχογιού, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και τον πρώην δήμαρχο κύριο Πάλλη, "που ήταν εμπνευστής για το έργο του κλειστού", όπως είπε ο Φίλιππος Τζίτζης.

Ο Παναιγιναϊκός έκανε προσπάθεια προκειμένου να παίξει τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου εδώ, όμως τελικά αυτό δεν θα γίνει καθώς το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο. Αναφορικά με τους τεχνικούς των τμημάτων χθες δόθηκαν δύο ονόματα: Ο Θανάσης Γεωργίου, προέρχεται από τον "Κρόνο" Αγίου Δημητρίου και ο Βαγγέλης Χρυσικόπουλος, θα είναι δύο από τους προπονητές που θα αναλάβουν την ομάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png